Kijkcijfers maandag 2 oktober

De TV van gisteren: Kijkers maken gehakt van GoedNieuws Vandaag

3 oktober 2023 09:10 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
De makers van GoedNieuws Vandaag kunnen op deze dinsdagochtend beter even social media vermijden. De kijkers lijken namelijk bepaald niet te spreken over dit nieuwe SBS6-programma.

Het 'positieve' is dan ook vrij ver te zoeken.

Lees ook: Nikki Herr over GoedNieuws Vandaag: 'Het moet wel ergens over gaan' 

GoedNieuws Vandaag

Als tegenhanger van al het nieuws over oorlog, rampen en problemen debuteerde SBS6 maandagavond met GoedNieuws Vandaag, een programma dat met een positieve en optimistische blik naar het nieuws kijkt. De show zou dan ook vol moeten zitten met leuke nieuwtjes over medische doorbraken en inzamelingsacties om bijvoorbeeld een buurtbewoners te helpen. Hoe goed dit idee ook lijkt, de kijkers staan er nog niet om te springen. Volgens Tina Nijkamp keken er slechts 185.000 kijkers en die zijn echt niet allemaal enthousiast.


Flops voor NPO1

NPO1 haalt normaal dit aantal x10, maar op de maandagavond is dat toch een ander verhaal. The Biohack Project scoorde deze week nog 'slechts' 224.000 kijkers en Volendam, Een Dorp in de Eredivisie bleef steken op 288.000 kijkers. Het pijnlijkste is dat voor Antoinette Hertsenberg en 'haar' Radar die begin dit jaar verplicht moest verhuizen naar NPO2. Dat programma wist maandagavond maar liefst 731.000 kijkers aan zich te trekken. 

Chateau Meiland

De grootste winnaars van de avond zijn eigenlijk niet geheel verrassend. De heren van Vandaag Inside scoorden samen met Özcan Akyol 1,3 miljoen kijkers. Chateau Meiland deed daar nauwelijks iets voor onder: 1,2 miljoen kijkers zagen deze week hoe de spanning om te snijden was bij 'kasteelheer' Martien Meiland. Voor hem stonden de opnames van De Grote Sinterklaasfilm op de planning. Die gingen alleen niet helemaal volgens planning.


Succesverhalen

Verder won een herhaling van Mr. Frank Visser (556.000) het van directe concurrent Khalid & Sophie (552.000). Van Roosmalen en Groenteman wisten 358.000 kijkers te trekken ook voor de kennisquiz Met Het Mes op Tafel is er wel reden voor een feestje. De makers daarvan wisten met 777.000 kijkers zelfs het succes van Goede Tijden, Slechte Tijden (750.000) te evenaren.

Meer over