Kijkcijfers maandag 23 oktober

De TV van gisteren: Kijkers maken nieuw programma van Marcel van de Ven met de grond gelijk

24 oktober 2023 09:30 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Marcel van de Ven kan op deze dinsdag beter even zijn socialmediakanalen laten voor wat ze zijn. De kritieken op zijn nieuwe RTL5-programma Online Criminelen Ontmaskerd zijn allesbehalve mals.

Het doet ons bijna pijn.

Online Criminelen Ontmaskerd

Het concept leek op voorhand nog wel prima: in dit nieuwste crimeprogramma komt Marcel van de Ven, die we allemaal kunnen kennen van Hunted en Ontvoerd, op voor slachtoffers van oplichters, afpersers en andere criminelen. Klinkt dus al een nobel streven, maar de kijkers  - en dat waren er 397.000 - zijn tot nu toe nog allesbehalve enthousiast. Ze vinden het 'te gescript', 'slecht geacteerd' en 'een teveel voorgekauwd verhaal'. Sommige kijkers durven het daarnaast zelfs te vergelijken met Achter Gesloten Deuren


De Bondgenoten en Chateau Meiland

Van RTL5 konden de kijkers dus weinig tot geen vermaak verwachten, maar bij burenzender SBS6 was dat een heel ander verhaal. 421.000 kijkers van De Bondgenoten zagen maandagavond hoe al na een paar uur de eerste zoen werd uitgedeeld en wel tussen Jorim en Casper. Verder was het bij Chateau Meiland tijd voor een feestje: de 60ste verjaardag van Erica werd alvast in stijl gevierd met een klein en intiem feestje in het pension. Hierbij kon een heerlijke taart, zorgvuldig geregeld door Martien, niet ontbreken, zo zagen de ruim 1,2 miljoen kijkers van deze week.

The Biohack Project

De zenderbazen van NPO1 kunnen volgende week weer eindelijk opgelucht ademhalen, want deze maandagavond waren dan eindelijk de laatste afleveringen te zien van het zowel slecht scorende The Biohack Project als Volendam, Een Dorp in de Eredivisie. Deze week zagen 267.000 kijkers in die eerste hoe de BN'ers levend werden begraven, terwijl de kijkers van die laatste zagen hoe het de club sportief gezien voor de wind ging maar er achter de schermen nog volop ontwikkelingen zijn.Kijkcijferoverzicht

De overige kijkcijfers kunnen natuurlijk ook niet onbesproken blijven. Vandaag Inside was om 21:30 uur weer de koploper met 1,3 miljoen kijkers, NPO2 deed het met 430.000 kijkers voor Dorrestijn en het Regenworm Dilemma prima en verder had Radar 781.000 kijkers en Arjen Lubach 746.000 kijkers. Tot slot kregen de kijkers van Het Spaanse Dorp: Zarra te horen dat Matthew en Sabrina de meeste indruk hebben gemaakt met de verbouwing. Volgende week volgt de gehele ontknoping.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over