Kijkcijfers woensdag 16 november

De TV van gisteren: Kijkers massaal in tranen na slotaflevering Restaurant Misverstand

17 november 2022 07:56 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Still Kijk.nl
Waar Johnny de Mol het afgelopen jaar meermaals huilend op tv te zien was, was dat gisteravond andersom. De kijkers hielden het namelijk net als hij ook niet droog bij de slotaflevering van zijn SBS6-programma Restaurant Misverstand.

Op Twitter steken ze hun lof dan ook niet onder stoelen of banken.

Restaurant Misverstand

In de slotaflevering van Restaurant Misverstand, waar uiteindelijk 583.000 naar keken, was het dan ook tijd voor een ware trip down memory lane. Johnny de Mol en Ron Blaauw keken samen met alle deelnemers, hun familieleden en personeelsleden terug op de fijne weken die ze samen hebben doorgebracht. Er werden herinneringen opgehaald, complimenten uitgedeeld, zelfs hier en daar een traantje gelaten en gezongen. Prachtig, aldus de kijkers.

Vervolgens trok SBS6 nog eens 880.000 kijkers met Vandaag Inside en die kregen de verrassing van hun leven. De mannen maakten namelijk een ware parodie op Jinek: alleen kwamen er bij hen geen klimaatactivist of jongens die tegen het WK Voetbal zijn, maar kwam er een heuse stripper de uitzending verstoren.

Het Perfecte Plaatje

Tina de Bruin zal waarschijnlijk met een grote glimlach voor de buis hebben gezeten. Waar ze namelijk de afgelopen weken constant ergens onderaan het klassement bungelde in Het Perfecte Plaatje (1,2 miljoen kijkers), was dat deze week duidelijk niet het geval. Deze nieuwe publieksfavoriet won juist de aflevering met een dikke 8,0! 

Nederland onder Water

Wat verder opvalt, is dat NPO1 weinig tot niets heeft moeten inleveren ten opzichte van vorige week. Ondanks het gemist van Oogappels (waar ze vorige week nog 1,17 miljoen mensen mee trokken), bleven de kijkcijfers tot grote verrassing redelijk gelijk. Eerst scoorde de zender met de - volgens velen prachtige - natuurdocumentaire al 1 miljoen kijkers. Kort daarna was het tijd voor Van Onschatbare Waarde. Daar keken zelfs 1,1 miljoen mensen naar. Op1 volgde gestaag met 783.000 kijkers.

Meer over