Kijkcijfers maandag 10 april

De TV van gisteren: Kijkers missen HLF8 nu al

11 april 2023 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© William Rutten
Het was voor de vaste kijkers van SBS6 gisteravond behoorlijk wennen. In plaats van hun vaste talkshow met Hélène Hendriks, Sam Hagens of Johnny de Mol kregen ze namelijk een gloednieuwe aflevering van Een Jaar van je Leven voorgeschoteld.

En of mensen nu echt bleven kijken voor het programma of niet: Een Jaar van je Leven heeft met 444.000 kijkers een 24e plek in de kijkcijferlijst gehaald. Een stuk hoger dan HLF8 vorige week die bleef steken op 388.000 kijkers.

Een Jaar van je Leven

Afgelopen vrijdag was de allerlaatste aflevering van HLF8 op de buis te zien. Deze week ging dan ook een nieuwe programmering in met meer ruimte voor de realityshow Een Jaar van je Leven, waarin momenteel nog zo'n 18 deelnemers strijden voor een prijzenpot van circa 900.000 mensen. Voor de normaal vaste kijkers van de talkshow van Hélène, Johnny en Sam was dat even schakelen: niet iedereen had de nota meegekregen dat de programmering was aangepast.


Het Hoge Noorden

Ondanks dit succes voor de makers van Een Jaar van je Leven kan bij NPO1 pas echt de vlag uit. De zender heeft namelijk de complete top-3 in handen met uiteraard het NOS Journaal van 20:00 uur op de eerste plek (1,8 miljoen) op de voet gevolgd door Tussen Kunst en Kitsch (1,5 miljoen) en Het Hoge Noorden (1,3 miljoen). In die laatste lag de focus gisteren op de kinderen, want presentatrice Dionne Stax wilde heel graag van hen weten hoe zij een emigratie naar een van de Scandinavische landen ervaren.


Met het Mes op Tafel

De meest opvallende score is echter niet voor NPO1 maar voor NPO2. Er zaten ruim 867.000 mensen klaar voor Met het Mes op Tafel dat voor de gelegenheid weer een oude bekende mocht verwelkomen. Niemand minder dan de 80-jarige Joost Prinsen nam de plek over van Herman van der Zandt aangezien die laatste geveld was door ziekte. En dat ging er bij de kijkers in als zoete koek: voor hen voelde het bijna alsof hij nooit was weggeweest.


SBS6 vs. RTL4

Verder hoeft ook SBS6 niet ontevreden te zijn. Met 924.000 kijkers voor Chateau Meiland en 965.000 kijkers voor Vandaag Inside scoort de zender prachtige cijfers. Helemaal als je dit vergelijkt met RTL. De kijkers lijken klaar met Help, Mijn Man Is Klusser - aangezien het programma slechts 762.000 kijkers trok - waarin er ditmaal geen 'man' van iemand centraal stond maar een 'zoon'. Beau sloot de avond af met 'slechts' 546.000 kijkers.

Meer over