Kijkcijfers woensdag 1 november

De TV van gisteren: Kijkers raken niet uitgesproken over de aflevering van Spoorloos

2 november 2023 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
De trouwe fans van Spoorloos zijn na 34 seizoenen inmiddels wel wat gewend, maar toch lukte het de makers woensdagavond weer om flink de tongen los te maken. De reden? Het afschuwelijke verhaal van de Twentse Ana.

De 656.000 kijkers gingen bijna allemaal met buikpijn slapen.

Spoorloos

De slotaflevering van Spoorloos stond in het teken van Ana, geboren in de jaren '70 in het Argentinië van Jorge Videla. Destijds werden daar regelmatig pasgeboren baby's afgepakt om vervolgens te worden afgestaan. Zo'n tien jaar geleden ontdekte Ana dat ook zij daar een voorbeeld van is. In deze aflevering ging ze dan ook samen met Derk Bolt terug naar haar land van herkomst om een indruk te krijgen van wat haar biologische ouders die laatste paar maanden moeten hebben doorgemaakt.

Haar levensverhaal liet de kijkers duidelijk niet onberoerd. Op X, voormalig Twitter, stromen de reacties binnen.

De Frogers: Happy Campers

Wie in vergelijking met de voorgaande titel meer zin had in een flinke dosis gezelligheid, kon woensdagavond uitstekend terecht bij TLC. Op die zender ging De Frogers: Happy Campers van start, een nieuw realityprogramma waarin de reis van René en Natasja Froger samen met hun kinderen, schoondochters en -zoon en kleinkinderen centraal staat. En dat deden de kijkers dan ook - voor die zender - massaal: 248.000 kijkers stemden af op deze eerste aflevering. Bijna een record, enkel Fred van Leer met Say Yes to the Dress deed het destijds beter met 300.000 kijkers.


Oogappels

Voor René en zijn familie is er dus zeker reden voor taart, maar ook RTL4 en NPO1 hadden niets te klagen. Deze week zagen 874.000 kijkers hoe Anna Drijver ondanks dat ze en 8,0 kreeg voor haar laatste shoot Het Perfecte Plaatje moest verlaten, terwijl 1,1 miljoen kijkers rond 20:30 uur weer voor de buis gekluisterd zaten voor de nieuwste aflevering van Oogappels. Bij die laatste was het vooral een scène tussen Nina (Aiko Beemsterboer) en haar serievader die indruk maakte.


Jan Versteegh

Verder was de eerste aflevering van een nieuw seizoen Bij Ons op het Kamp goed voor 461.000 kijkers en stemden 655.000 kijkers af op Hunted. Jan Versteegh had het rijk bijna voor zich alleen op SBS6: Met De Bondgenoten trok hij 348.000 kijkers en met Klein Maar Fijn hield hij 305.000 kijkers in zijn greep. 

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over