Kijkcijfers maandag 1 mei

De TV van gisteren: Kijkers nog niet allemaal overtuigd door NADIA

2 mei 2023 09:15 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Na volop reclame te hebben gemaakt, was het gisteren dan eindelijk zover: de start van de 'gloednieuwe' talkshow NADIA van Nadia Moussaid. Kijkers moeten er echter nog wel even aan wennen.

NADIA startte dan ook met een matige tot redelijk 574.000 kijkers.

NADIA

De talkshow van Nadia Moussaid is eigenlijk niet te vergelijken met die van Jinek, Khalid & Sophie en met Op1. In dit programma krijgen namelijk enkel onbekende Nederlanders een podium en gaat het niet over de orde van de dag. Alle afleveringen van dit seizoen zijn al opgenomen en focussen zich meer op belangrijke en alledaagse thema's als armoede, tienerzwangerschappen, gameverslaving of het wel of niet eten van vlees.

De kijkers moeten aan dit format even wennen: vele Twitteraars vinden het te vergelijken met Catherine van Catherine Keyl en snappen niet waarom Nadia dit nieuw leven inblaast.

Jinek

Naast Nadia was ook Eva Jinek gisteravond weer te zien met haar talkshow. Zij startte met een kijkcijferaantal van 649.000 kijkers redelijk vergelijkbaar met voorganger Beau die vorige week maandag 660.000 kijkers trok. Maar de concurrentie was ze hiermee niet de baas: Vandaag Inside trok 981.000 kijkers en Op1 noteerde een aantal van 695.000 kijkers.

Kopen Zonder Kijken

Op primetime viel er op deze maandagavond ook genoeg te beleven. Kopen Zonder Kijken is met precies 1 miljoen kijker de winnaar van het tijdstip van 20:30 uur. Het Hoge Noorden pakt het zilver met 962.000 kijkers en voor Radar op NPO2 (907.000) is het brons. Chateau Meiland blijft met 754.000 kijkers net wat achter op zijn concurrentie en lijkt daarmee toch langzaam zijn populariteit onder het grote publiek te verliezen.


Tussen Kunst en Kitsch

Het Hoge Noorden mag dan niet de winnaar zijn om 20:30 uur, maar NPO1 heeft verder weinig te vrezen. Om 21:30 uur ging Tussen Kunst en Kitsch er namelijk gewoon met het goud vandoor en is met 1,1 kijkers zelfs het best bekeken programma van de avond. Enkel het NOS Journaal van 20:00 uur scoorde net wat meer: bijna 1.7 miljoen mensen waren benieuwd naar de waan van de dag.

Meer over