Kijkcijfers 23 juli 2023

De TV van gisteren: Kijkers onder de indruk van debuut Theo Maassen in Zomergasten

24 juli 2023 08:33 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© VPRO

Theo Maassen stond gisteravond aan de start van een nieuw seizoen Zomergasten. Hij wist nog niet meteen een groot publiek te trekken, maar zijn presentatie en interview skills daarentegen konden rekenen op veel lof.

De cabaretier had dan ook wel een beetje de pech dat hij tegenover de laatste Avondetappe geprogrammeerd stond.

Zomergasten

Theo Maassen ontving als eerste gast Kosmoloog Thomas Hertog. In een nieuws decor zonder caravan voerde het duo een boeiend gesprek over de ruimte, tijd en kosmos. 493.000 kijkers zaten ademloos te kijken naar de (soms wat ingewikkelde) maar interessante onderwerpen. Verbeterpunten waren volgens kijkers voornamelijk het camerawerk, omdat je vooral tegen de rug van Theo of de gast zat aan te kijken. Maar dat viel in het niet bij hoe Theo zijn gast interviewde.

Tour de France

De vooravond van de zondag stond voornamelijk in het teken van de Tour de France. De laatste etappe voerde de renners weer over Champs Elysees. Ruim 1,5 miljoen zagen Jonas Vingegaard de gele trui veiligstellen. De laatste Avondetappe volgde meteen erna en sloot af met ruim 1,3 miljoen kijkers. Het zal voor veel kijkers even afkicken zijn na 23 dagen De Avondetappe achter elkaar.

WK Vrouwenvoetbal

Veel kijkers zullen zondagochtend met de pyjama of een ontbijtje op de bank gezeten hebben, want de Oranjeleeuwinnen speelden om 9:30 uur hun eerste WK-wedstrijd tegen Portugal. Een hele belangrijk, maar gelukkig wisten ze te winnen met 1-0. Ruim 1,4 miljoen voetbalfans genoten van de winst.

Wat er verder nog gebeurde

Op RTL4 moesten kijken het vooral weer met herhalingen doen van Één Tegen 50 (622.000) en De 1% Quiz (651.000). SBS6 heeft deze zomer ingezet op nieuwe programma’s, maar deze weten week na week niet te scoren. Zowel De Prins met het Witte Haar (264.000) en Ik Ga op Reis en Neem Mee (273.000) wisten de top 25 niet eens te halen.

Meer over