Kijkcijfers woensdag 29 november

De TV van gisteren: Kijkers onder de indruk van nieuwe reeks 100 Dagen

30 november 2023 08:55 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Tim den Besten mag dan de afgelopen weken flink in opspraak zijn gekomen, dat doet volgens de kijkers niets af aan de kwaliteit van 100 Dagen in de Achterstandwijk. De reacties hierop zijn enorm positief.

Alleen de kijkcijfers laten behoorlijk wat de wensen over: slechts 144.000 kijkers stemden er woensdagavond op af.

100 Dagen in de Achterstandswijk

Na succesvolle tv-series als 100 Dagen voor de Klas en 100 Dagen in je Hoofd verbreden Tim den Besten en Nicolaas Veul in 100 Dagen in de Achterstandswijk opnieuw hun horizon. In dit programma wonen en werken zij in de Haagse wijk Laak. Als stagiairs sociaal werk verdiepen zij zich in de problemen die heersen in deze 'vergeten wijk', waaronder eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Een gedurfde stap, maar zeker één die op complimenten kan rekenen. Op X is het publiek unaniem enthousiast.


Het Perfecte Plaatje

Wie woensdagavond ook enthousiast waren, waren de 1 miljoen kijkers van Het Perfecte Plaatje en dan met name over de eerste fotoshoot. De vier overgebleven kandidaten - Loes Haverkort, Henry Schut, Quinty Misiedjan en Niek Roozen - moesten namelijk een foto maken van patiënten die aan Alzheimer leiden. De opdracht was simpel: maak een foto waarin een van hun favoriete momenten weer tot leven wordt gewekt. Dat ging uiteraard niet gepaard zonder de enige emotie.

Steenrijk, Straatarm

Aangezien Jan Versteegh afgelopen week de winnaar van Klein Maar Fijn uitriep, stond er woensdagavond op SBS6 ook weer iets nieuws op de planning. Althans, een nieuw seizoen dan en wel van van het altijd populaire Steenrijk, Straatarm. De slechts 347.000 kijkers zagen deze week hoe Nicole des Bouvrie - de dochter van interieurontwerper Jan des Bouvrie - en haar partner Arne Hak een week lang van leven ruilden met moeder Anna, dochter Arjin en oma Asja. Een behoorlijk klein aantal, zelfs Bij Ons op het Kamp op RTL5 had met een kijkcijferaantal van 406.000 kijkers meer.


Sevilla FC - PSV

Al de bovenstaande programma's hadden wel iets emotioneels, dus we horen je denken: was er dan helemaal niets vrolijks op televisie? Gelukkig wel! 1,1 miljoen kijkers zagen hoe PSV erin slaagde om met 2 - 3 te winnen van Sevilla FC waarmee de club uit Eindhoven voor het eerst sinds 2015/206 verzekerd is van een plek in de achtste finale van de Champions League. Verder keken er bijna 1,2 miljoen mensen naar Ik Vertrek en was RTL Boulevard goed voor 1,1 miljoen mensen.


* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over