Kijkcijfers maandag 3 april

De TV van gisteren: Kijkers positief verrast door RaRa Ramadan op NPO3

4 april 2023 07:44 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Radiomaker Nora Akachar beleefde gisteravond haar tv-debuut in RaRa Ramadan. Een prestatie waar ze zich zeker niet voor hoeft te schamen. Op Twitter klonk er namelijk veel lof over zowel het programma als haar kunnen.

Met slechts 63.000 kijkers was het programma alleen duidelijk geen hoogvlieger.

RaRa Ramadan

Het uitgangspunt van de nieuwe quiz RaRa Ramadan is duidelijk: wat weten de BN'ers nu eigenlijk echt over de Ramadan, de jaarlijkse vastenperiode uit de Islam? Om daarachter te komen, namen Kees van Amstel, Ouassima Tajmout en Musa het - onder toeziend oog van debuterend presentatrice Nora Akachar - op tegen acteurs Soumaya Ahouaoui, Nabil Aoulad Ayad en Alkan Çöklü. En dat beviel de kijkers duidelijk wel: zij waren enorm aangenaam verrast, bleek op Twitter.

Help, Mijn Man Is Klusser

Help, Mijn Man Is Klusser trok gisteravond met 753.000 kijkers misschien niet meer het aantal van vroeger, maar toch is het wel het tv-programma waar op de maandagavond het meest over getwitterd werd. Kijkers hadden deze week vooral enorm te doen met 'man in kwestie' Ruud, die van zijn vrouw de schuld in zijn schoenen kreeg geschoven omdat hij de verbouwing niet had afgemaakt. Dit terwijl hij meerdere tia's heeft gehad en zij kerngezond is 'maar drie dagen in de week werkt en er dus niets bij kan hebben'. 

Het Hoge Noorden

Mogelijk vraag je je na het lezen van al dit bovenstaande af: waar stemden de kijkers dan wel massaal op af? Ook ditmaal was NPO1 weer de koploper met zowel Het Hoge Noorden (ruim 1,2 miljoen) als Tussen Kunst en Kitsch (1,2 miljoen). 

SBS6 deed daar maar iets voor onder met Chateau Meiland (1 miljoen) en Vandaag Inside (985.000). Het tegenwoordig NPO2-programma Radar kwam daar met 847.000 net niet overheen, maar pakte wel de nummer 9-positie van de dag. 

Nieuwe programmering op NPO2

Naast een oude vertrouwde titel als Radar had NPO2 nog meer te bieden, nieuwe titels welteverstaan. Later op de avond ging Man en Kunst met presentator Lucas de Man van start gevolgd door de eerste aflevering van de documentaireserie De Jurk en het Scheepswrak? Het publiek moet beide titels nog wel gaan vinden: Man en Kunst kwam uit op 345.000 kijkers, De Jurk en het Scheepswrak sloot de avond af met 207.000 kijkers. 

Meer over