Kijkcijfers maandag 29 januari

De TV van gisteren: Kijkers raken niet uitgepraat over vrouwelijke deelnemer Help, Mijn Man Is Klusser

30 januari 2024 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
In de meeste afleveringen van Help, Mijn Man Is Klusser moet de man het ontgelden, maar deze week is dat een ander verhaal. Kijkers raken online niet uitgepraat over Bianca, de vrouw van Petrov.

De reden? Haar constante stroom aan kritiek.

Help, Mijn Man Is Klusser

Als kijkers zich online gaan afvragen of iemand echt zo is of dat er sprake is van teveel montage, weet je al wel dat er iets misgaat. Dat is in ieder geval het geval bij de afgelopen uitzending van Help, Mijn Man Is Klusser, waar volgens Tina Nijkamp afgelopen maandag 829.000 mensen naar keken. In die aflevering was het verhaal van Bianca en Petrov te horen die sinds enkele jaren in Nieuwegein wonen maar bij wie de verbouwing mede door gezondheidsproblemen maar niet opschiet. En dit terwijl Bianca toch precies weet hoe ze alles wil hebben....


Kamp van Koningsbrugge

Nu het huidige seizoen van De Slimste Mens is afgelopen, kunnen kijkers zich opnieuw voorbereiden op een week vol nieuwe programma's of juist terugkerende favorieten. Op maandagavond stond Kamp van Koningsbrugge op het programma, waar de deelnemers direct werden geconfronteerd met intense uitdagingen, tot grote vreugde en verbazing van de in totaal 990.000 kijkers thuis. Hiermee lijkt de verschuiving van de donderdag- naar de maandagavond dus effectief. Al moeten we volgende week afwachten om dat laatste te bevestigen.

Sophie & Jeroen

Ook voor de makers van Sophie & Jeroen is het een spannende kijkcijferochtend. Weet deze talkshow net zoveel kijkers te trekken als zowel Een Huis Vol als Meer dan Verwacht? Nee, vooralsnog niet, zo blijkt uit de cijfers die Tina Nijkamp heeft gedeeld via haar Instagram. Ondanks dat Sophies uitspraken over Khalid Kasem online heel veel losmaakte, keken er slechts 719.000 mensen naar de daadwerkelijke uitzending. Dat is fors lager dan de realityserie over drielingen vorige week nog op dit tijdstip trok: dat waren er 913.000. 


Camping de Wildernis

Hierboven zijn tot nu toe alleen de kijkcijfers van NPO1 en RTL4 vermeld. Je denkt dan ook waarschijnlijk: wat hebben de andere zenders gedaan? Om 20:30 uur trok SBS6 een redelijke 503.000 kijkers met Camping de Wildernis en is dan ook vooral afhankelijk van het tijdslot vanaf 21:30 uur. De heren van Vandaag Inside wisten met gasten als Merel Ek en Bas Nijhuis immers maar liefst 1,1 miljoen kijkers te trekken. Sluipschutters op NPO3 trok verder 385.000 kijkers, en op maandagavond zaten er 466.000 kijkers klaar voor een nieuwe aflevering van Van Roosmalen en Groenteman.

 * De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over