Kijkcijfers donderdag 16 maart

De TV van gisteren: kijkers razend enthousiast over Vinchenzo in eerste aflevering Better than Ever

17 maart 2023 08:52 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© RTL

Gisteravond verscheen de eerste aflevering van het tweede seizoen van Better than Ever, waarin Martijn Krabbé en Waylon met oud-deelnemers van talentenjachten terugblikken op hun deelname. De uitzending van donderdagavond wist 736.000 kijkers naar zich toe trekken en kan rekenen op diverse positieve reacties.

Better than Ever

Naast de bijzondere ervaringen van voor en na de talentenshow die de kandidaten met Krabbé en Waylon delen, laten de kandidaten in het RTL-programma Better than Ever ook muzikaal van zich horen. Zij verzorgen een live-optreden, helemaal zoals zij dat zelf willen. De muzikale talenten strijden met elkaar om de hoofdprijs van 25.000 euro.

In de aflevering van gisteravond was het de beurt aan Raffaëla Paton, Li-Ann (Lianne van Groen), Brandon Delagraentiss, Shirley Spoor en Vinchenzo Tahapary. Kijkers waren niet alleen geroerd door het bijzondere verhaal van oud Idols-winnares Raffaëla Paton over haar heftige drugsgebruik, maar ook waren ze vol lof over het optreden van oud Voice-kandidaat Vinchenzo. 

Avondshow met Arjen Lubach

Lubach en zijn team behaalden gisteren een mooie vijfde plek in de kijkcijfer dag top 25. De aflevering van donderdagavond was goed voor maar liefst 984.000 kijkers. In de NPO 1 uitzending werd teruggeblikt op de verkiezingen en was cabaretier Alex Ploeg te gast om te praten over zijn bijzondere rol in de nieuwe serie Panduloria. 

Waar kijkers naast de reactie van Lubach op de verkiezingen ook hun mening over hadden, was de rubriek: En nou is het afgelopen met katten. Daarin vertelde hij onder andere dat katten snoezige, aaibare pluizenbolletjes zijn, maar jaarlijks wel miljoenen vogels vermoorden.

De heren van Vandaag Inside scoorden donderdagavond bijna 900.000 kijkers. Sander Schimmelpenninck zat bij het VI-trio aan tafel en daar waren lang niet alle kijkers positief over. Johan, Wilfred, René en Sander hadden het in de SBS6-uitzending onder meer over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen en de kelderende kijkcijfers van Jinek.

De journaals domineerden donderdagavond wederom de kijkcijferlijst. Zo wist het journaal om 20.00 uur 1.624.000 kijkers te trekken, keken 1.338.000 mensen naar het journaal om 18.00 uur en zagen 1.174.000 kijkers Half Acht Nieuws. Andere programma's waar mensen naar keken waren EenVandaag (1.001.000), Dit Was Het Nieuws (970.000), de Europa League wedstrijd tussen Feyenoord en Sjachtar Donetsk (898.000), Floortje Gaat Mee (849.000) en Editie NL (785.000).

Meer over