Kijkcijfers van 26 november 2023

De TV van gisteren: Kijkers smullen van André en Janny in Denkend aan Zwitserland

27 november 2023 08:45 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Omroep MAX

Janny van der Heijden en André van Duin hebben de boot gelaten voor wat het is en de trein gepakt naar Zwitserland. Het levert mooie beelden op van de prachtige omgeving, maar het zijn vooral André en Janny die de harten weer doen smelten in Denkend Aan Zwitserland.  

Hondje Nhaan was dit keer ook mee.

Denkend Aan Zwitserland

André en Janny reizen in de eerste aflevering van Denkend aan Zwitserland naar de immense berg Der Matterhorn. Uiteraard per trein. Het duo bezoekt verschillende gezellige dorpjes, kopen schoentjes voor Naan en eten (veel) Zwitserse chocola. De ruim 1,5 miljoen kijkers zijn dolblij het duo weer te zien en al helemaal als ze op hilarische wijze met helmpje richting Der Matterhorn gaan “klimmen.”

Boer Zoekt Vrouw Europa

Voor we richting de sneeuw gingen, konden kijkers eerst nog genieten van de reünie in Boer Zoekt Vrouw Europa, want de vraag is natuurlijk: wie zijn er nog bij elkaar en wie niet? In de slotaflevering zagen ruim 2,2 miljoen kijkers hoe Robin en Richard nog steeds hoteldebotel zijn op elkaar. Ook Paul en Claudia hebben samen een glimlach van oor tot oor. Wat toch wel een shock was, was dat Piet en Anke niet meer samen zijn. Dat had een verdrietige reden helaas, want Anke bleek na de citytrip erg ziek te zijn. Gelukkig hebben ze nog wel veel contact met elkaar.

Ook voor Haico leek het een eenzame dag te worden. Tijdens de citytrip met Jasmijn zagen we al dat er geen vonkjes tussen de twee waren, dus Haico kwam dan ook alleen bij de reünie aanzetten. Totdat hij vertelde dat hij Ellen heeft gebeld en ze weer contact hebben. En niet alleen dat, Ellen kwam ook nog bij de reünie binnenwandelen. Eind goed, al goed!

Expeditie Robinson

Na de exit van Iris lijkt de bom gebarsten in Expeditie Robinson. Mark neemt het Jochen erg kwalijk dat hij Iris niet finale-waardig vindt, maar aan het eind van de dag blijkt het gelukkig mee te vallen en keert de rust terug. Tijdens de proef staat er veel op het spel, want de winnaar krijgt een boodschap van thuis te zien. Willem wint uiteindelijk de zenuwslopende proef, maar krijgt van Art nog een dilemma voor hij naar winnaarseiland vertrekt. Of het eten mee óf laten liggen zodat iedereen een boodschap van thuis krijgt. Willem kiest voor het laatste en dat betekent natuurlijk veel tranen bij alle kandidaten. Ook bij de vele kijkers (ruim 1,2 miljoen) thuis.

Wat er verder nog gebeurde

Op NPO2 werd het slot van Dokter Ruben afgesloten met 256.000 kijkers. Diederik Ebbinge is na de verkiezingen op dreef en wist 343.000 kijkers naar zich toe te trekken met Kiespijn. De herhaling van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak was goed voor 317.000 kijkers en Alberto Stegeman wist 432.000 kijkers te boeien met Undercover in Nederland. Naar De Poli, met Jelka van Houten en Susan Visser, keken 245.000 kijkers. 

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over