Kijkcijfers woensdag 21 december

De TV van gisteren: Kijkers Sportgala springen in de bres voor Annemiek van Vleuten

22 december 2022 08:04 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© ANP / Robin van Lonkhuijsen
Het NOC*NSF Sportgala mag dan door 1 miljoen kijkers gezien zijn, toch was er ook kritiek. Kijkers vonden het behoorlijk opmerkelijk dat wielrenster Annemiek van Vleuten naast de titel 'Sportvrouw van het jaar' greep.

De kijkers staken hun ongenoegen dan ook niet onder stoelen of banken.

NOC*NSF Sportgala 2022

Het was gisteravond weer tijd voor het sportfeestje van het jaar oftewel het NOC*NSF Sportgala van 2022. Voor Max Verstappen (die er niet bij was), Irene Schouten en paralympisch rolstoeltennisspeelster Diede de Groot kreeg het evenement en extra gouden randje, want deze sporters vielen dit jaar in de prijzen. En hoewel dat normaal gesproken juist voor lof zorgt op socialmediaplatform Twitter, was dat deze keer net even anders. Kijkers raakten namelijk maar niet uitgesproken dat Annemiek van Vleuten alweer naast de prijs greep.

Het Perfecte Plaatje

Op RTL 4 werd er gisteravond ook een prijs uitgereikt en wel aan de winnaar van Het Perfecte Plaatje 2022. Na elf weken en honderden foto's won Linda Hakeboom gisteren in een enorm spannende finale nipt van Geraldine Kemper. Ruim 1 miljoen kijkers zagen hoe de tv-maakster dit met een lach van oor tot oor in ontvangst nam. "Ik vond het echt een van de grootste en mooiste avonturen die ik in mijn leven heb mogen meemaken. Ik ben echt superblij." 

SBS6 duikt onder

Waar NPO1 en RTL4 dus wederom prachtige cijfers kunnen noteren, bleef SBS6 op deze woensdagavond toch wat achter. De zender noteerde namelijk met Steenrijk, Straatarm slechts 340.000 kijkers waarvan er 334.000 kijkers bleven hangen voor de nieuwste aflevering van De Top 4000 Muziekquiz van Gerard Ekdom. De kijkers van die laatste genoten echter wel, en daar valt ook wat voor te zeggen.

Meer over