Kijkcijfers maandag 6 februari

De TV van gisteren: Kijkers treuren om vertrek Erik van Looy in De Slimste Mens

7 februari 2023 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Aanstaande vrijdag zal 'publieksfavoriet' Erik van Looy niet uitgeroepen worden tot 'De Slimste Mens'. Tot grote onvreugde van de kijkers moest de presentator van de Belgische editie gisteren het spel verlaten.

Bijna 2,8 miljoen mensen zagen hoe hij het moest afleggen tegen Haroon Ali en Guido Spek.

De Slimste Mens

Stiekem is dat wel een beetje zijn eigen schuld. De presentator van De Slimste Mens ter Wereld had namelijk eigenlijk helemaal niet tegen Guido Spek hoeven te staan. Als hij afgelopen donderdag Janke Dekker had laten winnen in de zinderende finale, had het speelveld - en vooral zijn positie in de finaleweek - er heel anders uitgezien. We zullen echter nooit weten of hij dan verder was gekomen dan hij nu heeft gedaan.


Het Mooiste Meisje van de Klas

De NPO1 heeft verder ook weinig om te klagen als het gaat om de kijkcijfers. Ze konden op deze maandag opnieuw rekenen op het succes van De Avondshow met Arjen Lubach (1,2 miljoen kijkers), EenVandaag (1,2 miljoen kijkers) en ook Op1 (819.000) deed nauwelijks onder voor de talkshowconcurrentie. Echter, de makers van Het Mooiste Meisje van de Klas kunnen pas echt aan de taart: het programma dat zowel deze als volgende week weer even op de buis is, was op deze maandag goed voor 1,4 miljoen kijkers. Die kan presentator Jaap Jongbloed mooi in zijn zak steken.


Quizzen maar

De fans van kennisquizzen werden gisteren ook weer op hun wenken bediend: op NPO2 legde Herman van der Zandt de kandidaten weer het vuur aan de schenen in een gloednieuw seizoen van Met het Mes op Tafel, waar uiteindelijk 666.000 kijkers voor waren. Jan Versteegh en Winston Gerschtanowitz deden dat op Net5 met nieuwe afleveringen van Lingo VIPS (242.000) en 50/50 (190.000)

Meer over