Kijkcijfers 5 december 2022

De TV van gisteren: Kijkers willen meer Paul de Leeuw op tv na Sint & De Leeuw

6 december 2022 08:44 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© BNNVARA

Gisteravond was het natuurlijk pakjesavond en bij wie kan dat beter gevierd worden dan bij Paul de Leeuw? De presentator was weer terug met zijn jaarlijkse Sint-uitzending en dat was weer een groot succes.

Kijkers roepen BNNVARA en de NPO dan ook op om de presentator weer een zaterdagavondshow te geven.

Sint & De Leeuw

Na twee jaar overgeslagen te hebben was Paul de Leeuw gisteren terug op zijn vertrouwde honk samen met Sinterklaas Hans Kesting. Verschillende gasten uit het publiek werden weer verrast met cadeautjes en voor veel kijkers begint het programma inmiddels traditie te worden is te lezen op Twitter. Sint & De Leeuw wist dan ook 879.000 kijkers te trekken en die vonden de uitzending veel te snel voorbijgaan.  

Familie Gillis: Massa is Kassa

Ook bij de Familie Gillis was het gisteravond pakjesavond. Het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa ging van start en trok daarmee een schamele 513.000 kijkers. Het personeel van de vakantieparken kreeg na al het harde werken hun welverdiende sinterklaascadeau. Alhoewel, zoveel was het ook weer niet. Tot ergernis van de kijkers.

WK voetbal - Brazilië

Uiteraard werd er ook weer gevoetbald gisteren. In de middag speelde Kroatië al tegen Japan. Beide landen waren erg aan elkaar gewaagd, lange tijd stond het 1-1 en moest de beslissing toch genomen worden via strafschoppen. Ruim 1,7 miljoen voetbalfans zagen uiteindelijk Kroatië er vandoor gaan met de winst. ’s Avonds was het de beurt aan Brazilië en Zuid-Korea en na een kwartier stond het al 2-0 voor Brazilië. Zuid-Korea kwam er niet eens aan te pas. De Gele Kanaries wonnen dan ook voor het oog van ruim 1,7 miljoen kijkers de wedstrijd met 4-1. Maar ook dit keer zorgden de Brazilianen voor ergernis bij de nuchtere Nederlandse kijkers.

Meer over