Kijkcijfers 19 juni 2022

De TV van gisteren: Prima start voor Klassiekers met Kleinsma

20 juni 2022 08:49 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Omroep MAX

Er waren geen grote uitschieters op de zondagavond, maar Simone Kleinsma had een mooie start met haar programma Klassiekers met Kleinsma. Ook zag een klein miljoen kijkers Max Verstappen winnen in Canada.

Formule 1

Voor Formule-1 fans was het een mooi weekend. 933.000 kijkers zagen Max Verstappen gisteravond zijn zevende overwinning van het seizoen pakken tijdens de Grand Prix van Canada. Het was na het 20:00 uur Journaal het best bekeken programma van de avond. Max versloeg in een spannend kat en muis spel Ferrari-coureur Carlos Sainz.

Klassiekers met Kleinsma

Simone Kleinsma is terug met een nieuw seizoen Klassiekers met Kleinsma en trok daarmee een goede 862.000 kijkers mee. Haar eerste gasten waren Niels van der Laan en Jeroen Woe en dat viel bij de kijkers zeker in de smaak. Vooral de synergie tussen hen drieën valt op.

Het Dorp

Het Dorp met Huub Stapel en Wim Daniels blijft een steady factor op de zondagavond. Het programma wist 830.000 kijkers te boeien. Ondanks dat Omroep Max zich richt op een wat oudere doelgroep, weten de jongere kijker de programma’s van de omroep ook zeker te waarderen.

Boerderij van Dorst

Boerderij van Dorst leverde wel wat kijkers in, maar wist alsnog in de top-10 te eindigen met 564.000 kijkers. Defano Holwijn en zangeres Froukje waren te gast op de boerderij. Niet veel kijkers waren helemaal bekend met beide gasten, maar Raven blijft erg populair.

Meer over