Kijkcijfers 10 juli 2022

De TV van gisteren: Kijkers genieten van Lenny Kuhr bij Klassiekers met Kleinsma

11 juli 2022 09:12 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Omroep MAX

Waar de zondag vooral weer in het teken stond van veel sport, waren het Klassiekers met Kleinsma en Floortje Naar het Einde van de Wereld die de kijkers het meest wisten te raken.

Klassiekers met Kleinsma

De meeste gasten die bij Simone Kleinsma aan tafel kwamen in Klassiekers met Kleinsma waren vaak al een succes, maar gisteravond nam Lenny Kuhr plaats en wist veel nostalgie bij de kijkers op de roepen. 723.000 kijkers zagen hoe zij en Simone onder andere Appels op de tafelsprei van Toon Hermans zongen. Volgens veel kijkers was het feelgood tv op de zondagavond.

Floortje Naar het Einde van de wereld

Of het nou een herhaling is of niet en zelfs uit een ouder seizoen, Floortje naar het Einde van de Wereld trok gisteravond ruim 1,3 miljoen kijkers en was daarmee, op het Achtuur Journaal na (1,8 miljoen) het best bekeken programma van de avond. Floortje reisde af naar Vanderlin Island, een klein eilandje in het uiterste noorden van Australië. De familie Smith zijn de enige bewoners van deze paradijselijke plek.

Kijk zelden een herhaling op tv, voor #floortjenaarheteindevandewereld maak ik graag een uitzondering. Vanavond weer een pareltje, geniet elke keer van de afleveringen van #floortje.

— WimRuesink (@WimRuesink) July 10, 2022

Wat een prachtige TV @floortjedessing #floortje @BNNVARA #floortjenaarheteindevandewereld

— Lars Daniëls MV (@larsdanielsmv) July 10, 2022

#Floortjenaarheteindevandewereld Mooie serene aflevering. De moeite waard om nogmaals te bekijken.

— catharin2 (@catharin2) July 3, 2022

Tour de France

Zondag betekent natuurlijk ook veel sport. Zo ging de negende etappe van de Tour de France gisteren van start en werd bekeken door 617.000 fietsliefhebbers. Maar er was ook Formule 1 en tennis dezelfde middag te zien. Wat voor veel kijkers een lastige keuze was. Ook ’s avonds bleven ze plakken op de publieke omroep want De Avondetappe met Dione de Graaff trok een goede 981.000 kijkers.

Beat the Champions

RTL4 deed het op de zondagavond ook zeker niet slecht. Beat the Champions trok een goede 708.000 kijkers en nam daarmee de zevende plek in in de top tien. Ook Postcode Loterij Één Tegen 50 dat erna kwam bleven nog 695.000 kijkers plakken.

Meer over