Kijkcijfers woensdag 18 oktober

De TV van gisteren: Klein Maar Fijn weet niet op te boksen tegen Het Perfecte Plaatje en Oogappels

19 oktober 2023 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Jan Versteegh is sinds gisteren weer wekelijks te zien met het SBS6-programma Klein Maar Fijn. Toch bleef zijn terugkeer grotendeels ongezien. TV-kijkend Nederland had immers meer interesse in shows als Oogappels en Het Perfecte Plaatje.

Voor Jan is er echter nog niets verloren: de mensen die wel keken, zijn bijzonder enthousiast.

Klein Maar Fijn

Het was woensdagavond tijd voor de start van het derde seizoen Klein Maar Fijn, die net even wat anders in zijn werk gaat dan de vorige twee. In deze derde reeks toeren presentator Jan Versteegh, de juryleden en de kandidaten wekelijks door het land om opdrachten uit te voeren op bijzondere locaties. In deze eerst aflevering, die uiteindelijk door 441.000 mensen werd gezien, werd de werkplaats geopend in De Efteling, waar de deelnemers de taak kregen om een miniatuurattractie te maken.

Oogappels

Hoe kneuterig en leuk de bovenstaande kijkers dit ook vonden, ze waren duidelijk niet in de meerderheid. Veel mensen stemden zo rond de klok van 20:30 uur óf af op RTL4 voor de nieuwste aflevering van Het Perfecte Plaatje (949.000 kijkers) óf op NPO1 voor het met een Gouden Televizier-Ring bekroonde Oogappels (ruim 1 miljoen kijkers). Ook ditmaal zorgde die laatste bij vele mensen weer voor tranen in hun ogen. 


Ramsey Nasr in Khalid en Sophie

Eerder op de avond zorgde een bekende acteur uit Oogappels trouwens ook al voor wat bombarie online. Ramsey Nasr, die in de dramaserie de rol van Erik speelt, liet zich woensdagavond bij Khalid & Sophie uit over de oorlog tussen Israël en Palestina. De kijkers hoorden hoe hij met een column de Palestijnen een gezicht probeerde te geven. En hier kwamen uiteraard, net als bij het conflict zelf, zowel positieve als negatieve commentaren op. 

Hunted

De overige kijkcijfers kent verder weinig tot geen verrassingen. Vandaag Inside was met een kijkcijferaantal van net iets meer dan 1 miljoen weer de winnaar van het 21:30-slot en ook de andere actualiteitenprogramma's zijn in trek. Het NOS Journaal van 20:00 uur pakt met 1,4 miljoen mensen een podiumplek, het NOS Journaal van 18:00 uur is de nummer twee met 1,2 miljoen kijkers en het brons is voor RTL Boulevard met 1,15 miljoen kijkers. GTST 

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over