De TV van gisteren: Kleine 2.5 miljoen voor tweede aflevering Wie is de Mol?

15 januari 2017 10:27 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Wie is de Mol? leverde met 2.49 miljoen kijkers ietsjes in op het debuutrecord van 2.88 miljoen, maar is desondanks de overtuigende winnaar van de zaterdagavond.

Een kniesoor die op die paar honderdduizend kijkers let, zeker vergeleken de concurrentie. De spanning werd behoorlijk opgebouwd in aflevering twee, omdat de groep wederom werd gesplitst en het onderling wantrouwen extra werd versterkt door moedwillig liegen tot kunst te verheffen. Diederik Jekel bleek dankzij z'n onschuldige ogen en ontroerende bevertjesverhaal de grootste jokkebrok en dat leidt dan thuis tot conclusies.

Maar, zoals 774.000 kijkers na WIDM nog eens hoorden tijdens de nabespreking van MolTalk, focussen op één kandidaat is het domste wat je kunt doen. Die gevreesde tunnelvisie werd uiteindelijk ook de tweede afvaller fataal. 

RTL 4 scoort stabiel sterk

RTL 4 gaf zich tegenover al dat mollengeweld niet zomaar gewonnen en zette vol de strijd in met een vernieuwde zaterdagavond line up. Kennisquiz Weet ik veel? tikte 1.5 miljoen kijkers aan waarna het inmiddels 25 jaar oude All you need is love de 1.63 miljoen haalde. Die score is indirect schrijnend voor Paul de Leeuw die op NPO1 direct na WIDM met zijn nieuwe programma Wie steelt mijn show een schamele 887.000 kijkers wist te bereiken. Robert ten Brink deed hoe dan ook waar hij goed in is: mensen raken.

Toch lijken kijkers na een kwart eeuw het trucje van de liefdesshow wel te kennen.

SBS op primetime geen factor

SBS 6 koos eieren voor haar geld en zond op primetime de film Happy feet 2 uit. De aandoenlijke animatiefilm wist weinig kijkers te beroeren: 264.000 liefhebbers van tekenfilmpinguïns zaten klaar voor de prent. Dan deed Robs grote tuinverbouwing het met 489.000 kijkers het een stuk beter. Ook de herhaling van 5 golden rings op de late avond was met bijna 245.000 kijkers nog beter bekeken. Sommigen ontdekten de spelshow voor het eerst.

Meer over