De TV van gisteren: Kleine 2 miljoen zien Nick Nicolai Holland's Got Talent winnen

4 juni 2016 09:32 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Niet geheel verrassend was Holland's got talent met ruime afstand de kijkcijferwinnaar van de avond. De finale van de talentenjacht trok 1.95 miljoen kijkers.

Een meer dan mooie score die in lijn ligt met de vorige seizoenen. Zo werd de finale van de vorige Holland's got talent reeks door 1.8 miljoen mensen gezien, degene daarvoor door 2.4 miljoen. Het was een spannende avond, ook voor Johnny de Mol die zijn vuurdoop als presentator beleefde en flink aan de bak moest toen de takel constructie van acrobate Mizai Kobi ineens dienst weigerde en de tijd gevuld moest worden. Gelukkig was er een commercial break. En wat was er mis met z'n ogen? Uiteindelijk kwam de 18-jarige Nick Nicolai als winnaar uit de bus en daar was iedereen 't wel mee eens.

Maar ja, dat de finale uiteindelijk tussen drie zangers ging was toch wel zuur voor de fans van acrobatiek en dans.

En weer anderen linkten de winst van Nick met heel ander nieuws van gisteren...

Kiki Bertens scoort

Maar er was meer op televisie. Zo zaten in de middag op NPO 1 maar liefst 768.000 mensen klaar voor de halve finale dames op Roland Garros. Neerlands trots Kiki Bertens nam het op tegen Serena Williams maar werd uiteindelijk in anderhalf uur van de baan geslagen door de Amerikaanse. Maar de lof voor Kiki was er niet minder om. Zelf kan ze het ook nog niet helemaal geloven.

SBS scoort niet

Zoals gezegd was RTL 4 dankzij Holland's got talent heer en meester. Alleen het slot van de NPO 1 misdaadserie Witse wist met 1.3 miljoen een beetje in de buurt te komen. Commerciele concurent SBS 6 had een zware avond, de laatste afleveringen van Zullen we een spelletje doen? en Wat een poppenkast! waren respectievelijk "goed" voor 372.000 en 146.000 kijkers. Saillant detail is dat SBS 6 de eerste twee seizoenen van Holland's got talent uitzond maar uiteindelijk toch bedankte voor de talentenjacht. 

 

Meer over