De TV van gisteren: Kleine twee miljoen voor inauguratie Trump

Donald Trump werd gister ingezworen als de 45e president van de Verenigde Staten en dat wilden bijna twee miljoen Nederlanders live meemaken.

De Trump inauguratie bleek een geweldige lead in voor de primetime programmering van NPO 1 dat de hele avond niet onder de 1.5 miljoen zakte. DWDD verbeterde met 1.99 miljoen kijkers nipt haar eigen kijkcijferrecord van 10 november jongstleden, de dag nadat Donald Trump de verkiezingen won. Nu werd zijn inauguratie nabesproken, maar op Twitter werd vol ergernis gereageerd op de enigszins eenzijdige, gedeelde mening van de gasten aan tafel.

Flikken nadert The Voice

Later op de avond zat Flikken Maastricht met 1.9 miljoen The voice behoorlijk op de hielen. De misdaadserie loopt al weken in op de talentenjacht, die deze week een voor haar doen magere 2 miljoen scoorde met een liveshow waar de coaches met tienen gooiden in een poging eventuele tegenvallende punten van de kijkers thuis te compenseren. 

Slimste mens scoort record

Tussen al het inauguratienieuws door beleefde De slimste mens de finale van haar wintereditie en dat leverde de kennisquiz een nieuw kijkcijferrecord op. Maar liefst 1.83 miljoen mensen zagen hoe staatssecretaris Klaas Dijkhoff met de winst aan de haal ging.

Meer over:

Reageren