Kijkcijfers dinsdag 27 februari 2024

De TV van gisteren: Klimaatactivisten bij VI leveren heel ongemakkelijke televisie op

28 februari 2024 09:06 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Screenshot VI
Bij Vandaag Inside zaten dinsdagavond twee klimaatactivisten van Extinction Rebellion aan de bar en René van der Gijp stak niet onder stoelen of banken dat hij dat stomvervelend vond. "Ik heb niks met die mensen."

Het lukte Van der Gijp ongeveer 20 minuten zijn minachting voor klimaatactivisten Sieger Sloot en Hannah Prins verborgen te houden. De twee hadden nog weinig tot niets gezegd of Gijp had er al genoeg van. "Wat moet je er mee? Ik heb zoiets van: ik had net zo goed thuis kunnen blijven, ik had een hele leuke avond gehad man. Netflixen, lekker gewoon met m'n dingetje, Cambuur kijken. Ik heb niks met die mensen. Wat moet ik er mee? Dat soort types passen niet bij ons in het programma."

Verdeelde kijkers

Best ongemakkelijke televisie aangezien de twee mensen over wie het ging, er gewoon bij zaten. Toen Johan Derksen vervolgens vroeg of Prins en Van der Sloot dan maar weg moesten, antwoordde Van der Gijp volmondig ja. Ze bleven zitten, maar echt gezellig werd het niet meer in de uitzending. De 914.000 kijkers van Vandaag Inside waren verdeeld over de gasten en de reactie van Van der Gijp. 

Ik Vertrek

De kijkcijfers waren niet al te hoog deze dinsdag. Het bekervoetbal tussen Cambuur en NEC op ESPN en Starz trok bij elkaar nog geen 600.00 kijkers en Married at First Sight had er 646.000. Geen hoeveelheid om de vlag voor uit te hangen. De winnaar van de avond was Ik Vertrek op NPO1 met op een haartje na 2 miljoen kijkers. Mark en Michèle kenden elkaar nog maar anderhalf jaar maar vertrokken toch naar Frankrijk om daar een enorm vervallen boerderij op te knappen met weinig geld. Kijkers hadden het vooral moeilijk met het geflikflooi van de twee. 

Over Mijn Lijk

In de laatste aflevering van dit seizoen van Over Mijn Lijk kregen de kijkers weer een uitvaart te verwerken. Dit keer ging het om Jeffrey die stierf aan darmkanker. Het was de tweede deelnemer van dit seizoen die overleed. Het slot van Over Mijn Lijk had 889.000 kijkers. 

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over