Kijkcijfers 24 januari 2021

De TV van gisteren: krankzinnig hoge kijkcijfers voor NOS Journaal vanwege rellen

25 januari 2021 09:03 | kijkcijfers | Door Daisy Heyer

© ANP
De rellen die zondagavond door het hele land plaatsvonden hebben voor torenhoge kijkcijfers voor het NOS Journaal gezorgd. 3,7 miljoen mensen zaten 's avonds voor de buis om te volgen wat er in ons land gebeurde. 

In verschillende steden in Nederland waren zondagavond honderden tot duizenden mensen op straat aan het rellen. Het zorgde dus voor torenhoge kijkcijfers voor het 20.00 uur Journaal op NPO 1 en ook het journaal om 19.30 op RTL 4 werd met 1,5 miljoen goed bekeken. SBS 6 deed het op nieuwsvlak iets minder: naar Hart van Nederland keken bijna een miljoen mensen.  

Heel Holland Bakt

Wie op zondagavond even geen zin had in ellende op tv kon natuurlijk weer terecht voor Heel Holland Baktook dat programma werd weer steengoed bekeken: bijna 3,4 miljoen mensen (weer meer dan vorige week!) zagen hoe de bakkers deze week aan de slag gingen met koek en macarons. 

 

De wereld van de Chinezen en RTL Exclusief

In het zevendelige NPO 2-programma De Wereld van de Chinezen zoekt documentairemaker en China-expert bedrijvige Chinezen op. Het programma deed het verrassend goed deze zondag met meer dan een miljoen kijkers. Daarmee scoorde het beter dan bijvoorbeeld RTL Exclusiefdat het deze week ook zeker niet slecht deed met 947.000 kijkers. De Wereld van de Chinezen werd goed ontvangen op social media, terwijl de meningen over RTL Exclusief nog altijd verdeeld zijn. 

 

Meer over