De TV van gisteren: Krap 3 miljoen zien dat Klaas van Kruistum de Mol is

6 Maart 2016 07:35 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

2.9 miljoen mensen zagen de climax van Wie is de Mol? Live op televisie mocht Klaas van Kruistum na tien lange weken onthullen dat hij toch echt de Mol was.

Dat zijn uitstekende cijfers, zeker gezien het feit dat de show dit seizoen voor het eerst op zaterdag werd uitgezonden. In voorgaande jaren stond Wie is de Mol? op donderdagavond geprogrammeerd. Vorig jaar scoorde de laatste aflevering 3.35 miljoen kijkers, in 2014 waren dat er 3.14 miljoen en het jaar daarvoor 2.5 miljoen.

Klaas en co

Art Rooijakkers bouwde de spanning tijdens de grote ontknopingshow uiteraard vakkundig op. Hij begon gezellig met de zeven afvallers aan tafel. Als een ware Evert Santegoeds ondervroeg hij Airen Mylene en Taeke Taekema over hun relatie. Daarna moest hij Ellie Lust afkappen toen ze nog eens de ins en outs van etherdiscipline door wilde nemen om uiteindelijk de drie finalisten er bij te halen. Toen bekend was dat Klaas de Mol was, ging Twitter helemaal los want iedereen wist het natuurlijk allang.

Ook al vonden sommigen de aanwijzingen desondanks wel wat lastig.

En blijft er nog één vraag onbeantwoord...

Najib Amhali

Wie het hele mollenavontuur aan zich voorbij wilde laten gaan, kon terecht bij RTL 4 waar Najib Amhali in de herhaling zijn avondvullende show Alles Komt Goed speelde. Een meer dan uitstekende 1.1 miljoen kijkers kozen voor de grappenmaker en werden niet teleurgesteld.

Al zijn sommigen simpelweg niet snel onder de indruk.

Andere Tijden

Op NPO 2 ging Andere Tijden vijftig jaar terug in de tijd om de rellen rond de verloving van prinses Beatrix en Claus von Amsberg te bespreken. Grote delen van Nederland waren niet te spreken over het feit dat zo relatief kort na de Tweede Wereldoorlog het toekomstig staatshoofd met een Duitser zou trouwen. Een Duitser met een oorlogsverleden, bovendien. 645.000 kijkers zagen hoe de bevolking destijds op weinig subtiele wijze hun ongenoegen kenbaar maakte.

Meer over