Kijkcijfers zondag 26 januari 2020

De TV van gisteren: Kwartfinale Heel Holland Bakt goed voor dikke 3 miljoen kijkers

Het succes van Heel Holland bakt blijft iedere concurrent op de zondagavond moeiteloos overbluffen. Het bakprogramma van Omroep MAX scoorde ditmaal maar liefst 3,24 miljoen kijkers. 

De aanhoudende populariteit van Heel Holland bakt is een traktatie voor de rest van de NPO 1 programmering, al was er online wel wat ophef over de onduidelijke eindopdracht. Direct na de bakshow scoorde Wie denk je wel dat je bent een gezonde 1 miljoen kijkers. Een puike prestatie voor het wetenschappelijke programma van Rob Urgert en Joep van Deudekom. Later op de avond noteerde Studio voetbal nog eens 829.000 kijkers.

Baantjer zorgt voor dip

RTL 4 is niet in staat het kijkcijfergeweld van NPO 1 bij te houden. Hun grote troeven komen niet eens in de buurt van het miljoen. Spelprogramma Holland-België wist niet meer dan 648.000 kijkers te bereiken en dat aantal daalde nog verder met een nieuwe aflevering van Baantjer: het begin dat uitkwam op 517.000 kijkers. Een herhaling van Married at first sight zorgde daarna nog eens voor een schamele 154.000 kijkers.

Promenade paradeert door

In de luwte wist ook NPO 3 het uitstekend te doen. Smeris trok aan het begin van de avond 423.000 kijkers, daarna bleef de satirische RTL Boulevard-parodie Promenade dicht bij zichzelf en dat was goed voor 228.000 kijkers. Toren C was daarna met 541.000 kijkers het best bekeken NPO 3 programma van de avond.

Meer over:

Reageren