Oranje boven

De TV van gisteren: Kwartfinale Oranjeleeuwinnen trekt 2.3 miljoen kijkers

24 juli 2022 09:34 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© ANP / Cor Lasker
Het grote kijkcijfergeweld kwam zaterdagavond natuurlijk bij de Oranjeleeuwinnen vandaan. De trots van Nederland speelde de kwartfinale tegen Frankrijk.

Het ging nog niet echt soepel dit Europees kampioenschap en met Frankrijk kregen de Oranjevrouwen een tegenstander van formaat voor hun kiezen. Een schande is het dus niet om te worden uitgeschakeld: het werd 1-0 voor Frankrijk (in de verlenging). Veel mensen besloten lekker naar binnen te gaan om de verrichtingen van de Oranjevrouwen te volgen: er keken 2.3 miljoen mensen.

Wielrennen

De sportzomer is in volle gang, want ook het wielrennen krijgt natuurlijk volle aandacht op televisie. Naar de tijdrit, waarin Jonas Vingegaard zijn gele trui veiligstelde, keken bij de NOS 763.000 mensen. In de avonduren was er natuurlijk weer De Avondetappe, waar 717.000 mensen op afstemden. 

Amusement bij RTL

RTL leunde op de zaterdagavond op Oh, wat een jaar! en Weet ik veel. Eerstgenoemde programma trok 407.000 kijkers, terwijl Weet ik veel kon rekenen op 473.000 belangstellenden. Op SBS 6 is nog altijd Het Jachtseizoen in volle gang: er keken 467.000 mensen.

Wat was er verder te beleven op de buis? NPO 3 zond een aflevering van Heel Vlaanderen bakt - kids uit, waar 81.000 mensen naar keken. Verder startte het achtste seizoen van de serie Beck, waar 267.000 lieden voor waren te porren.

Meer over