De TV van gisteren: Kwartfinale The Voice domineert moeiteloos

16 Januari 2016 07:44 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

The Voice of Holland beleefde haar kwartfinale op RTL 4 en bleek goed voor 2 miljoen kijkers. Daarmee was het 't best bekeken amusementsprogramma van de avond.

Overigens is die krappe 2 miljoen wel een veel lagere score dan de talentenjacht in vorige seizoenen behaalde. Toch wist de show nog altijd de concurrentie ruimschoots op afstand te houden.

Flikken Rotterdam levert in

Grootste concurrent was Flikken Rotterdam op NPO 1. De tweede aflevering van de misdaadserie werd door 1.5 miljoen bekeken, een verbetering/daling ten op zichte van het debuut dat vorige week ruim 1.7 miljoen kijkers boeide. In deze aflevering maakten de kijkers kennis met het nieuwe vaste personage Lieve, gespeeld door Maryam Hassouni. Ze is de vervanger van de matig Rotterdams sprekende acteur Peter Paul Muller die maar een kort leven beschoren bleek in de reeks. Sommige kijkers reageerden geschokt, maar dat hij niet in de intro voorkwam had een hint kunnen zijn.

Slimste Mens scoort

De allerlaatste reguliere aflevering van De Slimste Mens voor de finaleweek scoorde meer dan prima met 1.5 miljoen kijkers. Kersverse kandidaat, Soldaat van Oranje acteur Jonathan Demoor werd in het zicht van de finale verslagen door WNL-presentatrice Maaike Timmerman. Twitter vond haar nou niet bepaald de slimste mens.

Al kan het niet aan haar voorbereiding gelegen hebben.

Bert, Ernie en DWDD

Tot slot was er in de vooravond het unieke tv-interview met Bert en Ernie in DWDD. De Sesamstraat vriendjes waren voor het eerst live op televisie en daar lieten 1.5 miljoen belangstellenden hun speelgoed voor staan. Het bleek een behoorlijk uitdagend vraaggesprek voor Matthijs van Nieuwkerk die soms moeite had de twee vrolijke stoorzenders in toom te houden. Zo gaf Bert terloops toe een affaire met Patricia Paay te hebben gehad, net als David Bowie en ook wilde het duo niets kwijt over waar ze elkaar veertig jaar geleden hadden leren kennen.

En uiteraard waren er exclusieve backstagebeelden...

Meer over