De kijkcijfers van maandag 30 juli

De TV van gisteren: Laat op één bemachtigd plek in top tien

31 juli 2018 08:40 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© KRO-NCRV/Geert Broertjes
Het publiek heeft Laat op één met Nadia Moussaid als presentatrice een warm welkom gegeven. De talkshow trok met de eerste aflevering 679.000 kijkers.

In de eerste uitzending van Laat op één ontving presentatrice Moussaid in de studio luchtvaartjournalist Iteke de Jong en ANWB-directeur Rian Vreeburg om te praten over zwarte zaterdag, de Belgische duikinstructeur Ben Reymenants (hij hielp bij de reddingsactie van het in een grot opgesloten voetbalteam in Thailand) en ook Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpennick schoof aan.

Jinek

De 34-jarige Moussaid presenteert een maand lang het programma Laat op één, ter vervanging van Jinek. Host Eva Jinek is met zwangerschapsverlof en na de zomer start Jeroen Pauw weer met zijn talkshow. De laatste uitzending van Jinek wist afgelopen vrijdag - mede dankzij tafelgast Bill Clinton - 838.000 Nederlanders te boeien.

NPO regeert

De NPO regeerde de maandagavond in zijn geheel. Het best bekeken programma was het NOS Journaal met 1.507.000 kijkers, terwijl We Zijn Er Bijna (1.418.000 kijkers) en Groeten van Max (1.164.000 kijkers) de top drie complementeren. De Slimste Mens kwam met 866.000 kijkers niet boven het miljoen uit. 

In de top tien was er voor de commerciële zenders weinig ruimte. Hart van Nederland trok 753.000 kijkers en het actualiteitenprogramma van SBS6 was daarmee de enige die de hegemonie van de NPO wist te doorbreken. Helemaal Het Einde trok 522.00 kijkers en was daarmee het best bekeken programma van RTL.

Meer over