Kijkcijfers zondag 19 mei 2024

De TV van gisteren: Laatste aflevering De Oranjezondag trekt meer dan 800.000 kijkers

20 mei 2024 08:16 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© KIJK / De Oranjezondag
Gisteren, op Eerste Pinksterdag, werd de voorlopig laatste aflevering van De Oranjezondag uitgezonden. Vandaag begint Hélène Hendriks namelijk met De Oranjezomer, het programma dat Vandaag Inside vervangt.

De Oranjezondag

De laatste aflevering van het eerste seizoen van De Oranjezondag scoorde goed. Er keken zondag namelijk 803.000 mensen naar de talkshow. Het ging aan tafel over onder andere Joost Klein, Het Eurovisie Songfestival, Ronald Plasterk en de formatie. Zangeres Davina Michelle opende de show met een prachtige akoestische versie van haar nummer I Said No Sir. 

Dwars door de Lage Landen

Dwars door de Lage landen was op Eerste Pinksterdag met 981.000 kijkers het best bekeken progamma op primetime. In de aflevering van zondag doorkruiste Arnout het Nationaal Park De Biesbosch om daar op zoek te gaan naar bevers en andere dieren. Ook sprak hij in Willemstad met getuigen van de ramp met het schip Rhenus 127, dat vol Belgische krijgsgevangenen zat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het programma blijft de kijkers keer op keer positief verrassen.

Rooijakkers over de vloer

Het programma Rooijakkers over de vloer werd verplaatst naar een nieuw tijdstip op de zondagavond vanwege teleurstellende kijkcijfers. Het werd nu niet vóór, maar na Beste Kijkers uitgezonden. Hierdoor behaalde Art Rooijakkers met zijn programma iets betere kijkcijfers dan de eerdere afleveringen. Gisteren zaten er 486.000 mensen voor de buis. In de aflevering van gisteren bezocht Art zanger Nick Schilder. Vooral de kleding van de Volendamse zanger trekt de aandacht van de kijkers.

Meer over