De kijkcijfers van woensdag 1 januari 2020

De TV van gisteren: Miljoenenpubliek lachend het jaar in met Jochem Myjer

2 januari 2020 08:44 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Televisiekijkend Nederland had woensdagavond behoefte om lachend het nieuwe jaar te beginnen. Naar de tv-registratie van Adem in, adem uit van Jochem Myjer keken bijna 1,2 miljoen mensen.

De voorstelling van de cabaretier werd opgenomen in Carré. Jochem stond honderd keer in het Amsterdamse walhalla om zijn geliefde show op te voeren, maar ondanks dat vrijwel half Nederland al naar zijn show was geweest, trok de show een miljoenenpubliek bij SBS6. Adem in, adem uit bezet de vijfde plek van de woensdag.

Journaals best bekeken

Het best bekeken programma van de dag was het NOS Journaal van 20 uur, daar keken ruim 1,8 miljoen mensen naar. Op RTL 4 trok het journaal van 19.30 uur 1,4 miljoen kijkers, gevolgd door De slimste mens, waarvoor iets meer dan 1,2 miljoen mensen schakelden naar NPO 2.

Finale WK darts met Michael van Gerwen

Traditiegetrouw stond op 1 januari ook de finale van het WK darts op de rol. 1,2 miljoen kijkers zagen hoe Michael van Gerwen het niet kon bolwerken tegen Peter Wright. De Schot trakteerde de Brabander op een 7-3 nederlaag en werd zo voor de eerste keer wereldkampioen.

Jaarconference van Freek de Jonge 

De WK-finale trok meer kijkers dan bijvoorbeeld Postcode Loterij The Biggest Quiz met Beau van Erven Dorens (1 miljoen) op RTL4 en De Lachgasfabriek, de 'jaarsconference' van Freek de Jonge (586.000 kijkers) op NPO2.

Meer over