Kijkcijfers maandag 30 oktober 2023

De TV van gisteren: Frans Bauer oogst lof met nieuwe show Leven zonder Letters

31 oktober 2023 09:27 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET
Frans Bauer wordt een dag na de eerste uitzending van Leven zonder Letters vast met een glimlach wakker. De nieuwe show op NPO 1 kon namelijk rekenen op lovende kritieken.

Volgens de kijkers is er niemand beter geschikt dan de zanger om op pad te laten gaan met laaggeletterden die tonen met welke obstakels en onzekerheden zij te maken hebben in hun dagelijkse levens.

Toch is er nog wel wat werk aan de winkel qua kijkcijfers, want uiteindelijk zaten er maar 644.000 mensen klaar voor Leven zonder Letters.

Droomhuis Gezocht

Wat er verder ook nog van start ging op NPO 1 was het nieuwe seizoen van Droomhuis Gezocht. De zoektocht van Jan-Willem en Inge naar een onderkomen op Madeira wist maar liefst 920.000 kijkers te trekken, maar die maakten zich vooral druk over de uitstraling van de 'bijzondere' huizen op het eiland. 

Online Criminelen Ontmaskerd

De nieuwe misdaadshow van Marcel van de Ven op RTL 5 werd vorige week door kijkers met de grond gelijk gemaakt. Toch verliest de nieuwbakken presentator niet al te veel kijkers bij de tweede aflevering. Waar hij er eerst 397.000 wist te scoren waren dat er deze keer 345.000. Helaas voor Marcel en zijn team zijn de kritieken nog steeds niet mals...

Het Spaanse Dorp Zarra

Op RTL 4 kwam er een einde aan de matig bekeken realityshow Het Spaanse Dorp Zarra. Er keken slechts 512.000 mensen naar de finale die werd gewonnen door... Bastiaan en Melissa! Volgens de kijkers waren dit de meer dan terechte winnaars van deze reeks.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over