De TV van gisteren: Liefde regeert de beeldbuis

14 februari 2016 07:47 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Zo vlak voor Valentijn regeerde de liefde. Niet voor niets was All You Need Is Love met 1.9 miljoen kijkers de winnaar op de late avond.

Op primetime verloor RTL 4 het echter van de NPO. De zevende aflevering van Wie Is De Mol? was goed voor 2.1 miljoen kijkers. Daarmee liet de show directe concurrent Weet Ik Veel? met 1.8 miljoen wederom overtuigend achter zich. Ook Moltalk is steeds meer in trek, met 1.1 miljoen fans die bleven hangen voor de live nazit.

Piccolo's en fluimkip

Wie Is De Mol? beleefde letterlijk en figuurlijk een veelbewogen aflevering. De kandidaten moesten hun koffers zien te zoeken in een spookachtig, uitgestorven resort waar ze na werden gejaagd door een drietal doodenge piccolo's. Na een relatief rustige tweede ronde waarbij via een kaartspel jokers, vrijstellingen en andere hebbedingetjes werden vergeven was het tijd voor opdracht 3: restaurantje spelen. De groep moest een terras vol hongerige mensen zien te voeden zonder keuken. Het eten moest bij lokale eettentjes gekocht en gehaald worden, met al het gevlieg, gefiets en gestressvan dien. De afvaller was verrassend, maar Twitter was vooral verbaasd over Klaas van Kruistum die per ongeluk een fluim op een kipgerecht liet vallen en het eten gewoon uitserveerde...

All You Need Is Love

Robert ten Brink is inmiddels een meester in het opbouwen van spanning. Zo vroeg hij aan het begin van de uitzending schijnbaar willekeurig aan een aantal mensen in de zaal of ze een Valentijnsliefde hadden. Zo kwam hij ook bij Zoë (foto) die hoopvol opmerkte dat ze haar Australische vriendin Zoë zo miste. Na wat gespeelde verbazing over het feit dat het lesbische stel dezelfde naam heeft, knikte Robert begripvol en liep door. Maar uiteindelijk kwam het helemaal goed.

Sowieso viel er veel liefde te vieren tijdens de Valentijnsspecial en dat liet mensen thuis niet onberoerd.

Verborgen verleden

Op NPO 2 ging Jochem Myjer in Verborgen Verleden op zoek naar zijn voorouders. Dat bleek een behoorlijk complexe onderneming, zagen 822.000 kijkers. De energieke komiek heeft een bijzonder interessante stamboom en dat leverde mooie televisie op en enthousiaste tweets.

Meer over