De TV van gisteren: Linda blijft overeind tegenover De Mol

Wie is de Mol? blijft onoverwinnelijk, maar RTL 4 pakte met opgeheven hoofd en miljoenen kijkers zilver met haar vernieuwde zaterdagavondprogrammering.

Wie is de Mol? blijft qua kijkcijfers echter buitencategorie: met 2.53 miljoen kijkers staat de derde aflevering van de speurshow op eenzame hoogte. In een uitzending vol schapen, paragliders en nul teamwork moest één deelnemer geheel onverwacht het spel verlaten. Logisch dat ruim 818.000 mensen na moesten praten bij MolTalk, het best scorende programma van NPO 3. Al lijkt niet elke theorie evenveel hout te snijden.

Scoor ik veel

RTL 4 koos de eerste weken van het nieuwe jaar eieren voor haar geld door relatief goedkope cabaretshows tegenover Wie is de Mol? te programmeren. Uiteindelijk lanceerde de zender haar nieuwe zaterdagavond line up en die staat over de gehele linie als een huis. Ondanks heel wat online gemok zagen 1.4 miljoen mensen de eerste nieuwe TV Kantine. Daarna nam Linda de Mol het rechtstreeks op tegen Wie is de Mol? met haar kennisquiz Weet ik veel? waar 1.59 miljoen mensen oren naar hadden.

Maar helaas werkte de app amper, waardoor de productie niet kinderachtig deed en meer prijzen weggaf.

Op goed gelukt

Maar ook na Linda bleef RTL overeind. De eerste aflevering van Op goed geluk met Gordon als de nieuwe, iets ondeugendere Carry Tefsen werd gezien door 1.1 miljoen mensen. Een indrukwekkende score, zeker gezien de concurrentie van NPO 1 op dat tijdstip: het staartstuk van een 1.5 miljoen scorende Ik vertrek aflevering en de samenvatting van het Eredivisievoetbal bij Studio sport. Maar kennen we de singles niet ergens van?

SBS6 onderaan

SBS6 kiest voorlopig eieren voor haar geld op zaterdagavond. De zender smeerde de film Pirates of the Caribbean: Dead man's chest over de hele avond uit en scoorde 216.000 mensen. Dan deed manusje-van-alles Lachen om homevideo's het met 500.000 kijkers net een beetje beter. 

Meer over:

Reageren