Kijkcijfers 4 september 2022

De TV van gisteren: Linda de Mol maakt in Miljoenenjacht rentree met 1,1 miljoen kijkers

5 september 2022 09:04 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© ANP / Koen van Weel

Linda de Mol was gisteravond weer sinds lange tijd terug op de nationale televisie tot groot genoegen van veel kijkers. Ook Humberto Tan maakte een goede comeback na zaterdag, want hij kan tevreden terugkijken na zijn tweede uitzending. 

Voor Linda de Mol was het weer even wennen om in een studio vol publiek te staan, van wie ze zelfs een staande ovatie kreeg. Ook de kijkers thuis waren blij haar weer te zien. Postcode Loterij Miljoenenjacht was dan ook het best bekeken programma op primetime en trok ruim 1,1 miljoen kijkers.

Humberto op Zondag

RTL4 deed ook goede zaken op de zondagavond. Weet Ik Veel van Beau van Erven Dorens was weer terug en wist meteen 767.000 kijkers te boeien. Ook Humberto Tan kan terugkijken op een hele mooie avond. Waar hij na de eerste uitzending op zaterdag nog best teleurgesteld was in de kijkcijfers (297.000), werd dat na de tweede uitzending meer dan goed gemaakt. Humberto op Zondag wist een plek in de Top-10 te bemachtigen met 750.000 kijkers. Humberto had onder andere Peter Heerschop en Klaas Dijkhoff te gast en die laatste maakte indruk bij de kijkers.

Kick-Off: Een Jaar van je Leven

Na Big Brother en Utopia heeft SBS weer een nieuw realityprogramma erbij: Een Jaar van je Leven. Gisteravond was de kick-off waarin de veertig bewoners het huis betraden en voor een jaar afscheid namen van hun dagelijkse leven. Het programma had best een prima start met 605.000 kijkers. De uitzending stond vooral in het teken van het voorstellen van de kandidaten, waarin de kijkers vielen over een van de kandidaten.

De Neven van Eus

Ook de NPO deed het zeker niet gek gisteravond. Zo wist Festival van de Liefde 372.000 kijkers te trekken en ook De Neven van Eus deed het goed. Özcan Akyol reisde in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen af naar havenstad Mersin en trok daarmee 654.000 kijkers. Eus liet zien dat er de afgelopen tien jaar veel veranderd is in. Het havenstadje, dat eerst Syrische vluchtelingen nog met open armen ontving, maar dat is nu wel anders.

Meer over