Kijkcijfers 2 april 2023

De TV van gisteren: Linda de Mol sluit Miljoenenjacht af recordaantal kijkers

3 april 2023 08:57 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© SBS6

De laatste Postcode Loterij Miljoenenjacht van dit seizoen zit er weer op en Linda de Mol kan terugkijken op een prima seizoen waarin ze heer en meester was op de zondagavond.

Nu is het de vraag hoe andere programma’s het vanaf volgende week gaan doen nu Linda weer even een break van Miljoenenjacht neemt.

Postcode Loterij Miljoenenjacht

Gisteravond had de presentatrice als laatste finalist Tony tegenover zich staan. En waar het de bedoeling is dat je het koffertje met de 5 miljoen euro als laatst eruit moet pikken, lukt het Tony om die als eerste aan te wijzen. Ook de koffers daarna zijn allemaal hoge bedragen. Ruim 1,5 miljoen kijkers zien de finalist uiteindelijk toch naar huis gaan met 110.000 euro. Viel de schade uiteindelijk nog best mee.

Arcadia

Ondanks dat de NPO gelooft in een tweede seizoen, vallen de kijkcijfers ook deze keer voor Arcadia flink tegen. De nieuwe serie met Monic Hendrickx en Maarten Heijmans beleefde weer een dieptepunt met 224.000 kijkers. Kijkers missen dan wat luchtigheid en humor in de serie.

Het Verhaal van Vlaanderen

Net als de Nederlandse versie zijn kijkers ook erg geïnteresseerd in Het Verhaal van Vlaanderen. Tom Waes wist met zijn programma 934.000 kijkers aan de buis gekluisterd te houden. Het programma blijkt dus een prima aankoop te zijn van de NPO, want kijkers genieten.

Beat the Champions

Chantal Janzen zal waarschijnlijk opgelucht ademhalen nu het seizoen van Miljoenenjacht erop zit. De afgelopen weken wist Beat the Champions namelijk niet eens de top 10 te halen in de kijkcijfer top 25. De aflevering van gisteravond leverde 580.000 kijkers op. Wel een leuke verrassing voor kijkers was dat Mevrouw Stemband (Annemieke Hoogendijk) meedeed en ook nog eens wist te winnen van de Champions.

Meer over