Kijkcijfers 5 maart 2023

De TV van gisteren: Linda de Mol wint met Miljoenenjacht kijkcijfersstrijd van RTL4

6 maart 2023 09:05 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Talpa

Het was de avond waarop tv-koninginnen Chantal Janzen en Linda de Mol lijnrecht tegenover elkaar geprogrammeerd stonden. Maar Postcode Loterij Miljoenenjacht wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken.

Linda de Mol wist met Postcodeloterij Miljoenenjacht ruim 1,3 miljoen kijkers te trekken en was daarmee op primetime het best bekeken programma. De eerste uitzending stond eigenlijk vooral in het teken van teleurstellingen. Voor de grote finale dacht kandidaat Joao met zijn gouden bel een enorm bedrag binnen te harken, maar in zijn kistje zat helaas maar 0,50 cent. Kijkers hadden het erg met hem te doen.

Beat the Champions VIPS

Het nieuwe seizoen van Beat the Champions haalde niet eens een plek in de top-10 van best bekeken programma’s. Chantal Janzen wist met haar terug keer maar 883.000 kijkers te bekoren. Dat zijn er een stuk minder dan The Floor trok op zondagavond. De eerste uitzending stond in het teken van VIPS die tegen de Champions streden.

De Nieuwe Vermeer

Door de terugkeer van Beat the Champions en Miljoenenjacht heeft de NPO heel wat kijkcijfers moeten inleveren. Waar De Nieuwe Vermeer de afgelopen weken nog boven de miljoen kijkers scoorde, kwamen ze gisteravond niet verder dan 938.000 kijkers. Nog steeds een prima score en kijkers blijven meer dan enthousiast.

Langs de Nieuwe Zijderoute

Nog een programma dat gisteravond zijn debuut maakte: Langs de Nieuwe Zijderoute. Ruben Terlou en Jelle Brandt Corstius reizen door Oezbekistan, Tadzjikistan, Kazachstan, Kirgistan en Pakistan en brengen in deze nieuwe docuserie bijzondere verhalen over de oude zijderoute die door de landen liep. De eerste aflevering stond in het teken van de Oezbeekse stad Samakand en wist 943.000 kijkers te boeien.

Meer over