De TV van gisteren: Linda de Mol scoort op d'r paasbest

28 maart 2016 07:47 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Linda de Mol en RTL 4 hebben qua kijkcijfers een goede Pasen gehad. Miljoenenjacht scoorde 2 miljoen kijkers en Familie Kruys was goed voor 1.5 miljoen. 

RTL 4 scoorde dankzij Linda de Mol over de gehele linie beter dan de concurrentie.

Hans Bieber

Bij Miljoenenjacht kreeg Linda in de finale José naast zich. In een eerdere ronde had de 50-jarige moeder van twee zich al legendarisch gemaakt door een van 's werelds bekendste popartiesten om te dopen tot Hans Bieber. Maar verder kwam ze uitstekend voorbereid ten tonele. Ze had samen met haar zoontje al een keus gemaakt voor de koffer, dat werd nummer 9 naar zijn leeftijd. Ook hadden ze al een lijst opgesteld van de volgorde waarin de andere koffers open moesten. Af en toe leek dit systeem op bingonummers afroepen, maar het leverde José uiteindelijk 433.000 euro op. Een mooi bedrag, of nou ja...

Familie Kruys

Van de 2 miljoen Miljoenenjacht kijkers bleven er 1.5 miljoen gezellig zitten voor nog meer Linda in de start van het tweede seizoen Familie Kruys. Het ging er weer direct heftig aan toe: vader Thomas Kruys wordt op z'n 71e nog eens papa, Bette is een kaktrut en Ruxandra wil "op die flap van die boek". Kortom, genieten geblazen voor de fans die dol zijn op de rake uitspraken van de personages.

Undercover in Nederland

SBS 6 beleefde een meer dan goede avond dankzij de start van Undercover in Nederland. Her onderzoeksprogramma van Alberto Stegeman wist 920.000 mensen te boeien. Op de late avond presteerden ook Hart van Nederland en Shownieuws met respectievelijk 1.4 en 1.1 miljoen heel netjes.

Bridget in Hollywood

Van die kijkcijfers kan oud-Shownieuws gezicht Bridget Maasland alleen maar dromen. Ze maakte eerder dit jaar de overstap naar Net5 waar ze gister startte met de nieuwe realityserie Bridget in Hollywood. Haar debuut op de zender werd bekeken door 239.000 mensen en dat is niet al teveel, voor zondagavond op primetime. Aan de andere kant, het was wel veruit het best bekeken Net5 programma van die avond en op Twitter waren mensen best te spreken over de avonturen van Maasland in Tinseltown.

Maar op welke zender kwam het nou ook alweer?

Meer over