De kijkcijfers van zaterdag 23 juni 2018

De TV van gisteren: Linda de Mol ten onder tegen voetbal

24 juni 2018 07:50 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het WK voetbal blijft de Nederlandse kijker onverminderd in z'n greep houden. Zelfs kijkcijferkoningin Linda de Mol is niet tegen het sportevenement opgewassen.

NPO 1 domineerde ook zaterdag weer de hoogste regionnen van de kijkcijfer top 25 dankzij de WK-wedstrijden en bijbehorende programmering. België - Tunesië scoorde in de middag al 1 miljoen kijkers, daarna deed het treffen tussen Korea en Mexico het iets beter met 1.28 miljoen kijkers maar de absolute klapper was de verrassende match tussen Duitsland en Zweden met een zenuwslopende verlenging.

In de blessuretijd liep het gelukkig goed af voor die Mannschaft, al was niet iedereen even blij met de Duitse zege.

Ik hou niet zo van Holland

RTL 4 viel dankzij het voetbalgeweld voor het eerst in tijden buiten de kijkcijfer top 10 met haar primetime amusementsprogrammering. Een herhaling van Ik hou van Holland werd ingezet als alternatief voor het WK, maar kijkcijferkoningin Linda de Mol was met 536.000 kijkers absoluut niet opgewassen tegen koning Voetbal. Daarna deden herhalingen van Het zijn net mensen en Van der Vorst ziet sterren het een stuk beroerder met respectievelijk 408.000 en 257.000 kijkers.

Linda versus Linda

Maar Linda de Mol won wel van zichzelf. NPO 3 programmeerde de film Ellis in glamourland uit 2004 waarin Linda schittert als huisvrouw Ellis die mede dankzij Joan Collins een nieuw, glamourvol leven probeert na te streven. 14 jaar na dato is de film bijkans een cultklassieker geworden, toch zagen slechts 184.000 kijkers ditmaal de prent. 

Meer over