De TV van gisteren: Linda de Mol verslaat Paul de Leeuw

17 juli 2016 09:06 | kijkcijfers | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

Zelfs in de herhaling is Linda de Mol sterker dan Paul de Leeuw. Ik hou van Holland scoorde 1.1 miljoen terwijl De Leeuw het met 618.000 kijkers moest doen voor zijn Dudok concert.  

Later op de avond wist NPO 1 zich te revancheren met de Avondetappe. Vrijdag keken zo'n 1.3 miljoen fans, deze avond waren dat er ruim 1 miljoen. De gesprekken aan tafel zijn meer dan uitstekend, er is voldoende gesprekstof nu Bauke Mollema een serieuze kans lijkt te maken op de winst. Toch houden hele andere zaken de gemoederen op Twitter bezig. Zoals de dagelijkse rebus waar een shirt mee te winnen valt.

En anderen zijn simpelweg iets te nuchter voor hun eigen goed...

Beste Zangers eren Jeroen van der Boom

Bij De beste zangers van Nederland was het de avond van Jeroen van der Boom. De topper werd verrast met versies van zijn eigen werk, wat goed bleek voor 882.000 kijkers. Zo zong Willeke Alberti het nummer Mag ik dan bij jou, waar Jeroen vorig jaar een bescheiden hitje mee scoorde. Maar van wie was die song ook alweer?

Flodder scoort nog steeds

RTL 5 haalde haar beste score van de dag door op de late avond de allereerste Flodder film uit 1986 uit te zenden. 241.000 kijkers zaten klaar voor de dertig jaar oude prent die nog niets aan amusementswaarde en maatschappelijke relevantie heeft ingeboet.

Meer over