De TV van gisteren: Linda's Zomerweek duikt onder het miljoen

30 augustus 2017 07:45 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Linda de Mol ontving op de tweede avond van haar Linda's zomerweek collega tv-coryfee Astrid Joosten en Beau van Erven Dorens. Maar de animo leek niet echt aanwezig.

De avondvullende talkshow dook zelfs onder het miljoen en kwam uit op een gemiddelde van zo'n 955.000 kijkers. Uiteraard is het mooie zomerweer een eenvoudige verklaring voor de lichte dip. Aan de gasten lag het namelijk niet, vonden twitterende kijkers.

De Slimste scoort

Weer of geen weer, het lijkt altijd een goede dag voor De slimste mens. De kennisquiz zit in haar finaleweek en trok 1.27 miljoen kijkers, waarmee het met ruime afstand het best bekeken amusementsprogramma van de dag is. Terugkerend finalist Marjan van den Berg nam het op tegen twee heren en wist de overwinning dankzij tactische fouten binnen te slepen.

Quizavond SBS bescheiden van start

SBS lanceerde haar nieuwe dinsdagavondprogrammering waar alles vanaf nu draait om kennisquizen. Maar niet heel veel kijkers namen er kennis van: Mensenkennis, de moderne versie van Doet-ie 't of doet-ie 't niet, wist 426.000 kijkers te bereiken. Daarna debuteerde Irene Moors als quizmaster met de Een tegen 100 variant De perfecte vraag waar 413.000 kijkers klaar voor zaten. Daarmee vormden ze de hekkensluiters van de kijkcijfer top 25. De eerste reacties waren overwegend positief.

Meer over