Kijkcijfers

De TV van gisteren: Maestro ongekende favoriet van de zondagavond

17 januari 2022 09:22 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© AVROTROS
En weer was Maestro het best bekeken programma van de zondagavond. De finale van het dirigeerprogramma trok nog meer kijkers dan vorige week. Ruim 2 miljoen kijkers zagen Rapper Sor (25), voluit Rosario Mussendijk, het programma winnen.

Met 72 procent van de stemmen versloeg de rapper zijn mede-finalist Simone Kleinsma. Nieuw dit seizoen was dat het orkest en de kijkers thuis hun stem mochten uitbrengen. De kijker thuis was het dan ook roerend eens met het orkest en de jury. 

Na het ontvangen van de gouden baton dirigeerde Sor nog het eindstuk Stars and stripes forever van Sousa. 

Denkend aan Holland: Elfstedentocht

Ook Janny en André blijven ongekend populair. Hun enthousiaste manier van presenteren gecombineerd met veel humor houdt weer ruim 1,9 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd. In hun vaartocht langs de elf Friese steden gedenken ze dat het alweer een kwart eeuw geleden is dat de laatste Elfstedentocht werd verreden. In deze aflevering bezochten de weerman Piet Paulusma.

Van je Familie moet je het hebben

Gisteravond was de start van de nieuwe familiespelshow Van Je Familie Moet Je Het Hebben  op SBS6. De quiz, gepresenteerd door Leo Alkemade en Leonie ter Braak, draait om familie en vrienden van de kandidaten. Spelers kunnen alleen geld verdienen als ze raden hoeveel antwoorden hun naasten goed hadden. De eerste uitzending scoorde vrij matig met 430.000 kijkers. Ook de reacties op het programma waren wisselend. 

Lago Di Beau

In de derde aflevering van Lago Di Beau ontving Beau van Erven Dorens weer twee nieuwe gasten. Deze keer cabaretière Claudia de Breij en radio-dj Ruud de Wild. Vorige week trok het programma nog 1,2 miljoen kijkers, deze week waren het er alweer een stukje minder, namelijk 923.000. De kijkers zijn vooral erg enthousiast over beide gasten. Meer over