De TV van gisteren: Maestro kan niet op tegen The Voice of Holland

5 november 2016 08:24 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

The Voice of Holland wist met de derde Blind Auditions 2.91 miljoen kijkers te scoren, meer dan genoeg om het best bekeken programma van de dag te zijn.

NPO 1 speelde geen rol van betekenis en werd op primetime zelfs ingehaald door 2 voor 12 met 841.000 kijkers. De speciale benefietaflevering van Maestro, een inzamelingsavond van hulporganisaties als Unicef en het Liliane fonds, was niet zo in trek. 813.000 mensen zagen hoe BN'ers als Klaas van Kruistum (foto) manmoedige pogingen deden om als dirigent hoge cijfers te scoren. Elke punt die de jury uitdeelde was goed voor 50 euro en met miljoenen hulpbehoevende kinderen is dat geen overbodige luxe. Uiteindelijk won Carlo Boszhard en haalde de belactie een dikke 500.000 euro op.

Zware avond voor Jan Boskamp

Voetbal inside wist op RTL 7 een prima 556.000 kijkers te trekken. Er was uiteraard weer veel te bespreken, van de pittige uitspraken van Johan Derksen aan het adres van Sylvie Meis tot de stand van zaken bij Feyenoord. De drie heren hadden de nodige kritische noten te bespreken, wat tegen het zere been was van Jan Boskamp en twitterende fans.

SBS 6 trekt iets meer bekijks

De vrijdagavond van SBS zit een beetje in de lift omhoog. De zender had gehoopt een aantrekkelijk alternatief te kunnen bieden tegen The voice door real life soaps uit te zenden. Oh oh besitas scoorde 345.000 kijkers, ruim 100.000 meer dan vorige week, al is het voor de tweede commerciële zender van Nederland op primetime natuurlijk wel laag.

Daarna wist Roy Donders 366.000 kijkers te boeien met zijn pogingen door te breken in Duitsland en dat waren er dan weer zo'n 100.000 minder dan een week daarvoor. Deze week probeerde hij zich de taal nog meer eigen te maken door een stoomcursus Duits te volgen. Maar zoals de voice-over al voorspelde "Roy was nooit het felste lampje in de kerstboom".

Meer over