De TV van gisteren: Maestro stoot door naar nieuw kijkcijferrecord

4 december 2017 08:05 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

De eerste halve finale van Maestro bleek een klassieker qua kijkcijfers: 2.31 miljoen mensen zagen de show waar voor de verandering eens niemand afviel.

De aflevering bleek vooral een opwarmertje waarin de drie overgebleven amateurdirigenten gewoon mochten musiceren. Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen, zeker dankzij het thema symfonische pop wist vooral Dave von Raven (foto) te excelleren. Hij scoorde zelfs zijn allereerste tien en oogste de gunfactor.

Sport scoort

Naast het muziekprogramma boerde Studio sport ook lekker door op de zondag. Rond 19.00 uur zaten maar liefst 2.25 miljoen met het bord op schoot om te ontdekken dat de (voet)bal nog steeds rond is. Na Maestro nam de NOS opnieuw de baton over en schakelde naar de World Cup schaatsen in Calgary. Het avondvullend live verslag, waaronder de 500 meter heren, was goed voor 1.3 miljoen kijkers en minstens één prangende vraag.

All You Need houdt RTL overeind

RTL 4 was op de latere avond kansloos tegen al dat sportief geweld: Om 21.30 uur scoorde de misdaadserie Loch ness een alles behalve spectaculaire 731.000 kijkers. Daarna was het de beurt aan een herhaling van Gordon gaat trouwen... die niet meer 203.000 kijkers kon bekoren. Alleen All you need is love bleef fier overeind tijdens het weekend voor pakjesavond. 1.66 miljoen mensen waren wel toe aan een portie warmte en liefde, maar op Twitter bleef men kritisch.

Meer over