De TV van gisteren: Magere kijkcijfers voor Gênante Tanden

RTL 4 weet maar niet te scoren op de maandagavond. Ook het nieuwe hulpprogramma Gênante Tanden is geen succes: de eerste aflevering trok slechts 584.000 kijkers.

Gênante Tanden treedt met deze tegenvallende kijkcijfers in de voetsporen van maandagavondtitels als Zeesterren, Back 2 School en Het is hier geen hotel. Al sinds RTL 4 de traditionele CSI-avond inruilde voor Nederlandse shows, heeft de zender moeite om het publiek te bekoren op de eerste dag van de week.

In de aftrap van Gênante Tanden zagen we Ans, die een enorme tandarts-angst had ontwikkeld omdat haar eerste tandarts nogal hardhandig was. Om ingrepen te vermijden vulde Ans de gaten in haar gebit al 25 jaar op met fimoklei en secondelijm.

Maar zoals je begrijpt, tastten de klei en de lijm Ans’ gebit alleen nog maar meer aan. Met steun van presentatrice Froukje de Both moest ze eraan geloven: al haar tanden en kiezen werden getrokken en Ans kreeg een kunstgebit.

Op Twitter was er ook de nodige kritiek op het programma. Zo zou het onderwerp iets te veel uitgekauwd worden en zouden sommige kijkers RTL 4 graag aan de tand voelen over de kosten.

Sommige kijkers waren tot de tanden toe gewapend met woordgrappen.

Wij zijn benieuwd of Gênante Tanden de tand des tijds doorstaat. Misschien is er een betere lead-in nodig, want een herhaling van Hotter Than My Daughter (837.000 kijkers) is nou ook niet echt de grootste publiekstrekker.

 

De Jacht

Tegenover RTL 4 was vooral NPO 1 succesvol, met 1,5 miljoen kijkers voor Groeten van MAX en 1,7 miljoen voor Spoorloos Extra. Maar ook SBS 6 weerde zich kranig met de spannende serie De Jacht. Aflevering 3 en 4 scoorden 759.000 en 709.000 kijkers. De kijkers zijn maar wat blij dat SBS steeds twee afleveringen achter elkaar uitzendt. Behalve dan degenen die het Deense origineel Dem som dræber (Those Who Kill) al hadden gezien. Als ze dat doorhebben tenminste…

Deze week had regisseuse Will Koopman een klein gastrolletje in haar eigen reeks, maar ook Peter Paul Muller maakte zijn opwachting naast hoofdrolspelers Loes Haverkort en Fedja van Huêt. En tja, Peter Paul zorgde voor enige verwarring bij de Gooische Vrouwen-fans die voor de buis zaten. Had hij nou net als Ans van Gênante Tanden een kunstgebit in?

 

Wij Moszkowicz

Ondertussen zagen 666.000 kijkers op NPO 2 de documentaire Wij Moszkowicz, waarin Max Moszkowicz de confrontatie opzocht met zijn vader Robert, die vanwege een heroïneverslaving werd geroyeerd als advocaat. Max kreeg veel lof voor de intieme film (en voor zijn kleding).

Twitteraars maakten #WijMoszkowicz zelfs even tot trending topic nummer 1. Ondanks de ingewikkelde spelling van de achternaam.

Reageren