De kijkcijfers van donderdag 4 februari 2021

De TV van gisteren: Marble Mania is nu echt een blijvertje

5 februari 2021 08:05 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
Marble Mania blijft maar scoren op SBS6. De knikkershow haalde voor de derde keer in successie een score boven het miljoen.

In deze aflevering van Marble Mania gingen de heren van StukTV de strijd met elkaar aan. Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens schreeuwden zo hard ze konden tegen de knikkers die last hadden van de zwaartekracht, maar televisiekijkend Nederland vindt het leuk. Presentator Winston Gerschtanowitz en commentator Jack van Gelder trokken met de derde aflevering 1.164.000 kijkers.

De TV Kantine 

Daarmee versloeg SBS6 opnieuw concurrent RTL4, waar De TV Kantine een special was over De slimste mens. Een groep uit de 1.096.000 kijkers was echter niet zo te spreken over de persiflage van winnaar Rob Kemps, die door sommigen als ‘killerclown’ en 'slecht' werd bestempeld. De persiflage van The Bridge daarentegen was wel spot on, vonden ze.

Tegeltjeswijsheden 

Bij de publieke omroep scoorde Nieuwe boeren op NPO1 met 993.000 en Erik Scherder ondezoekt ging van start. De hoogleraar neuropsychologie trok 906.000 kijkers met het programma waarin hij op zoek gaat naar wetenschappelijk bewijs voor tegeltjeswijsheden.

Journaals

De best bekeken programma’s van de donderdag waren allemaal nieuwsbulletins. Het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1 pakte met 2,49 miljoen kijkers het goud, het NOS Journaal van 18.00 uur op NPO 1 was goed voor zilver met 1,62 miljoen kijkers en de editie om 19.30 uur van RTL pakte met 1,4 miljoen kijkers het brons.

Meer over