Kijkcijfers van donderdag 25 februari 2021

De TV van gisteren: Marble Mania verslaat Dit was het nieuws

26 februari 2021 08:16 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten

Marble Mania blijft onverminderd populair op de donderdag. De knikkershow van John de Mol trok deze week weer meer dan een miljoen kijkers.

Met presentator Winston Gerschtanowitz, commentator Jack van Gelder en als gast drie Olympisch kampioenen, te weten Leontien van Moorsel, Inge de Bruijn en Kjeld Nuis, ging de knikkershow als de brandweer donderdag. Door de 1.156.000 kijkers was de zesde plek weggelegd voor John de Mol en cs.

Coronagrap

Dit Was Het Nieuws, dat alweer de laatste aflevering van dit seizoen beleefde, deed het iets minder. 981.000 kijkers zagen presentator Harm Edens zijn naar eigen zeggen laatste coronagrap ooit voorlezen. “Het is besmettelijk en het hangt achter je auto: een coronaanhangwagen. Oh god, heerlijk dat we daar van af zijn! Hoera! Dit was Dit Was Het nieuws, goedenavond!”

Voetbal

RTL7 kende een puike avond dankzij de Nederlandse clubs in de Europa League. Ajax kwam al vroeg op de avond in actie tegen Lille en door wederom met 2-1 te winnen van de Fransen, plaatsten de Amsterdammers zich voor de achtste finales van het Europese bekertoernooi. Die prestatie werd gadegeslagen door 1.303.000 kijkers. PSV leek lange tijd het voorbeeld van Ajax te volgen, maar een tegentreffer in de slotfase zorgde ervoor dat de Eindhovenaren uitgeschakeld werden (2-1). Met 1.071.000 ging PSV ook ten onder in de kijkcijferlijst ten opzichte van Ajax.

Mr. Frank Visser

Mr. Frank Visser doet uitspraak kende donderdag de start van een nieuw seizoen en dat was niet onverdienstelijk. De 925.000 kijkers leverden de televisierechter een negende plaats in de kijkcijferlijst op, vlak voor Op1. De talkshow sloot de top tien af met 869.000 kijkers.

Meer over