De TV van gisteren: Marco Borsato geeft RTL Late Night flinke boost

RTL late night trok vrijdagavond ruim 1,2 miljoen miljoen kijkers. Dat zijn er twee keer zoveel als de avond ervoor. Dat kwam allemaal door Marco Borsato.

RTL late night ligt al maandenlang onder vuur wegens tegenvallende kijkcijfers. Vrijdagavond kwam daar plotseling verandering in, toen de talkshow maar liefst 1,2 miljoen kijkers trok. Dat had alles te maken met de speciale Marco Borsato-uitzending. In Borsato’s villa sprak de zanger openlijk over zijn nieuwe album, privéleven en financiële flaters. Volgens sommige kijkers was het meer een promotieshow, terwijl andere fans dolenthousiast waren.

RTL 4

Erland Galjaard zal zaterdagochtend meerdere hupjes van geluk hebben gemaakt na het zien van alle kijkcijfers. Naast RTL late night staan er nog drie andere RTL-programma’s in het rijtje van de tien best bekeken tv-shows. The voice of Holland voert de lijst aan met 2,3 miljoen kijkers. Zij zagen het bijzonder sterke optreden van Demi. GTST staat op de vijfde plek met 1,2 miljoen kijkers en ook het Half acht nieuws trok meer dan 1 miljoen geïnteresseerden.

Sinterklaasjournaal

Ook het Sinterklaasjournaal was vrijdagavond enorm populair. Dat is niet vreemd, eindelijk werd het uiterijk van Zwarte Piet onthuld. Benieuwd hoe de Pieten dit jaar door het leven gaan? Je ziet het hier.

Meer over:

Reageren