Kijkcijfers 21 februari 2024

De TV van gisteren: Married at First Sight-kijkers vallen nog net niet in slaap van David en Kim

22 februari 2024 08:54 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Nu alle drama rond Dirk en Anneke in Married at First Sight er definitief op zit lijken de andere stellen bijna in het niet te vallen. En dan met name Kim en David.

Sommige kijkers vallen nog net niet in slaap bij het duo.

Married at First Sight

Na alle actie in de tent met Dirk en Anneke komen Married at First Sight-kijkers even in rustig vaarwater. Alhoewel, Malou en Sarath zijn helemaal door het dolle heen omdat ze de kerstman gaan ontmoeten en ook nog een rood mutsje mogen dragen. Hun liefde voor Santa lijkt in ieder geval groter dan de liefde voor elkaar. En oja, we hadden David en Kim ook nog. Na twaalf afleveringen komt het stel niet vaak voorbij en volgens een groot deel van de 796.000 kijkers ligt dat vooral aan David die erg saai is.

Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau

Daan Schuurmans blijft met Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau flink wat kijkers trekken. Zo zagen ruim een miljoen kijkers gisteravond hoe Napoleons troepen Nederland binnenvallen. Het verhaal maakt flink indruk, maar het is volgens kijkers vooral de presentator die het programma naar een hoger niveau tilt. Na het geschiedenisprogramma bleven er uiteindelijk nog 489.000 kijkers hangen bij Het Familiediner. Ook lijken er weinig kijkers geïnteresseerd te zijn in De Gevaarlijkste Wegen, want het programma wist maar 272.000 kijkers te boeien. 

Humberto

De gasten die bij Humberto Tan aanschoven gisteravond maakten diepe indruk op de … kijkers. Zo zat Olympisch kampioen Irene Schouten aan tafel om te praten over haar besluit om te stoppen met haar schaatscarrière.  Ook praatte Humberto met een werknemer van Apple die aan het werk was in de Apple store tijdens de gijzeling in 2022. Het aangrijpende verhaal maakt veel los. Helemaal als blijkt dat Apple de werknemer totaal niet geholpen heeft bij nazorg.

Wat er verder nog gebeurde

Ook de andere talkshows scoorden best prima. Zo was Sophie & Jeroen goed voor 707.000 kijkers en Op1 had er 534.000. Vandaag Inside had Albert Verlinde aan tafel en dan weet je vaak al dat dat veel kijkers trekt. In dit geval waren het er 975.000.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over