Kijkcijfers 14 februari 2024

De TV van gisteren: Married at First Sight-kijkers zijn he-le-maal klaar met Anneke

15 februari 2024 08:48 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Het was gisteren dan wel Valentijnsdag, in Married at First Sight was de liefde ver te zoeken. En dan met name bij Anneke en Dirk.

Dat de liefde niet helemaal opbloeide tussen de twee was vorige week al te zien, maar gisteravond barstte pas echt de bom.

Married at First Sight

De stellen zijn in Married at First Sight op huwelijksreis en dat is natuurlijk het moment om elkaar beter te leren kennen. Maar als het aan Anneke ligt is deze nachtmerrie voor haar zo snel mogelijk voorbij. Ze ziet helemaal niks in Dirk en dat laat ze hem horen hoor. Expert Eveline Stallaart probeert nog evenzins te lijmen wat er te lijmen valt, maar Anneke trekt echt de stekker uit het huwelijk. Maar niet voordat ze Dirk er nog flink van langs geeft en bij de 859.000 kijkers valt dat niet in goede aarde. Ze zijn dan ook helemaal klaar met haar.

Met het Mes op Tafel

Het debuut van Sjoerd van Ramshorst bij Met het Mes op Tafel valt juist wel in de smaak bij kijkers. Voor de derde dag op rij weet de presentator mooie kijkcijfers te behalen. Gisteravond keken er 868.000 kijkers en dat zijn er zelfs meer dan Herman van der Zandt en Joost Prinsen. Het Familiediner werd bekeken door 536.000 kijkers. Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau doet het iets minder dan het eerste deel, maar was nog steeds het best bekeken programma primetime met ruim 1,1 miljoen kijkers.

Vandaag Inside

Verder werden de talkshows goed bekeken. Zo trok Sophie & Jeroen 665.000 kijkers, had Op1 580.000 kijkers en wist Humberto er 575.000 naar zich toe te trekken. Vandaag Inside was de was weer de winnaar met 964.000 kijkers. De uitzending stond vooral in het teken van politiek. Maar ook was Merel Ek terug en had zelfs voor de gelegenheid (of was het Valentijnsdag) rode lippenstift opgedaan. En dat viel nogal. In positieve zin.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over