Kijkcijfers maandag 11 april

De TV van gisteren: Martien Meiland kan tranen niet bedwingen in Chateau Bijstand

12 april 2022 07:57 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© SBS6
Ruim 1 miljoen kijkers zagen gisteravond hoe het normaal altijd zo gezellige Chateau Bijstand veranderde in een jankpartij. Martien Meiland kreeg het namelijk te kwaad bij het zien van wat de organisatie Stichting Babyspullen doet voor jonge ouders.

De Meilandjes werden hierdoor extra met de neus op hun feiten gedrukt dat niet iedereen kan 'wijnen, wijnen, wijnen'.

Chateau Bijstand

Stichting Babyspullen zet zich namelijk in voor jonge ouders die weinig geld te hebben besteden. Martien, Erica en Maxime Meiland wisten dit mogelijk (deels), maar toch hield de voormalig kasteelheer het niet droog toen een medewerkster gisteravond sprak over het belang van de stichting. "Dat is toch geweldig voor jonge ouders, mensen die een baby verwachten en eigenlijk geen geld hebben voor kleertjes? Ik vind dat zo..." aldus Martien. "Daar ben ik zo slecht in Chapeau."

Ook de kijkers thuis begrepen deze emotie wel, zo blijkt uit de reacties op Twitter.

Radar en Spoorloos

De Meilandjes scoorden met hun 1 miljoen kijkers niet onverdienstelijk, maar toch waren ze niet de winnaars op prime time. Die eer ging naar de NPO1-programma's Radar (1,39 miljoen) en Spoorloos (1,35 miljoen). In die laatste stuitte Angela, die op 3-jarige leeftijd is geadopteerd vanuit Colombia, tijdens de zoektocht naar haar vader ook op haar biologische moeder. Zij zou volgens onderzoek haar vroeger hebben mishandeld, maar de vrouw liet blijken zich daar niets meer van te herinneren. De waarheid blijft vooralsnog in het midden. Volgende week komt er namelijk pas een vervolg op.

Uiteindelijk bleven er ook nog bijna 1,1 miljoen kijkers zitten voor de comeback van Arjen Lubach's De Avondshow. De talkshowhost gaf vorige week nog alle ruimte aan diverse stand-uppers, maar nu was het weer zijn tijd om te shinen. 

Eus' Boekenclub

Wie op deze maandagavond ook van zich liet horen, was Özcan Akyol. De presentator debuteerde namelijk met het tweede seizoen van Eus' Boekenclub, speciaal ter gelegenheid van de Boekenweek 2022. Helaas voor hem wist hij niet de kijkcijfer Top-25 te halen. Slechts 283.000 mensen hoorden wat Matthijs van Nieuwkerk en Olga Zuiderhoek van het 640 pagina's tellende Revolusi vonden.

Uitstel van Executie

Tot slot lijken de RTL4-kijkers langzaam af te haken bij het binnenkort stoppende Uitstel van Executie. Waar vorige week nog zo'n 748.000 kijkers aan de buis gekluisterd zaten voor het verhaal van Marja, waren er deze week 'slechts' 705.000 mensen geïnteresseerd in het ontroerende verhaal van Robin en Rasha, die samen met hun twee kinderen al een jaar illegaal in een vakantiehuisje wonen. 

Meer over